Αντιληφθείτε το ρόλο σας και αντιδράστε

Ανοικτή επιστολή στους βουλευτές του νόμου Λάρισας των Γιώργου Ακριβούλη και Χρήστου Χατζούλη Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Μαρίνος Αντύπας» δήμου Κιλελέρ

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού, σε μια πρωτοφανή διαδικασία κατάργησης εργασιακών κεκτημένων, αλλά και κατάργησης συνταγματικών διατάξεων και δημοκρατικών λειτουργιών. Τα ελληνικά νοικοκυριά μαστίζονται από χιλιάδες οικονομικά προβλήματα και αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της φτώχιας. Η κοινωνία σε μια πρωτοφανή δίνη, ψάχνει τα βήματα της αντίδρασης της στην καταστροφή, τους όρους της ανάκαμψης και την άρνηση στο ρόλο, ως το «πειραματόζωο στο νότο της Ευρώης» που της επιφυλάσσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Η αυτοδιοίκηση είναι ο κατ’ εξοχήν θεσμός – κοντά στον πολίτη, που προσφέρει κοινωνική πολιτική. Ο ρόλος της, εκτός από τη στήριξη του πολίτη και την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, είναι να εκφράζει και την αγωνία του πολίτη, τον προβληματισμό του και το όραμα για το μέλλον.

Σας πληροφορούμε, ως εκφραστές της αγωνίας των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ, που είναι και δική μας αγωνία, πως οι κάτοικοι των περιοχών μας δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τις λογικές της φτωχοποίησης, την προκρούστεια  κλίνη των μέτρων καταστροφής της οικονομίας. Απαιτούμε, η στάση των εθνικών αντιπροσώπων να αφουγκράζεται τις αγωνίες των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, των αγροτών, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, κι όχι τις επιταγές των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεων που επικρατούν στο πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης και της χώρας μας.

Οι βουλευτές του νομού μας έχουν την ιστορική ευθύνη, είτε να υποκύψουν στις επιταγές της διεθνούς χρηματοπιστωτικής συμμορίας, είτε να προτάξουν τα στήθη τους, ιεραρχώντας ως σημαντικότερη προτεραιότητα την κοινωνική συνοχή και τις ανάγκες των ανθρώπων, από τα «επιτόκια»,  τα «τοκοχρεολύσια» και τα «ασφάλιστρα κινδύνου».

Βρισκόμαστε μπροστά στο τέλος μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται από πολιτικούς εκβιασμούς, τεχνητούς μονόδρομους και κατασυκοφάντηση κάθε συλλογικότητας της χώρας μας, από κέντρα που δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Η περίοδος αυτή θα τελειώσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Είτε με την κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού, είτε με την συνολική αντίδραση της κοινωνίας.

 

Καλούμε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθεί τον ιστορικό του ρόλο, αλλά κυρίως να λειτουργήσει ως εκφραστής της κοινωνικής βούλησης, όπως άλλωστε οφείλει εκ του ρόλου του. Καλούμε τους βουλευτές του νομού να αντισταθούν στη διαδικασία φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, δίνοντας με την άρνηση τους το έναυσμα για μια νέα αρχή, για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αξιοκρατία και προκοπή, μακριά από κέντρα που χρησιμοποιούν την Ελλάδα και την κοινωνία της, ως πειραματόζωο στα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ