Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

 

Το Συνδικάτο εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού και οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στη Λάρισα και  συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους του παραρτήματος. Με την ευκαιρία της κινητοποίησαν κατήγγειλαν το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που υλοποιείται στους δήμους του ν. Λάρισας και την περιφέρεια Θεσσαλίας στο οποίο έχουν προσληφθεί εργαζόμενοι από τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) με 5μηνες συμβάσεις και μεροκάματο μόλις 25 ευρώ, ανεξάρτητα από την εργασία και τα τυπικά προσόντα που έχουν, καταπατώντας κάθε ΣΣΕ.
Όπως ανέφεραν οι Μ.Κ.Ο. αν και φέρονται ως φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα εισπράξουν το 5% του συνολικού προγράμματος ενώ μετά από αρκετούς μήνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι – πρώην άνεργοι, παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.
Τσυνδικάτο θεωρεί απαράδεκτο ότι άνθρωποι συντετριμμένοι από την ανεργία να μην παίρνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό ποσό που δικαιούνται από το πρόγραμμα για την εργασία τους και απαιτεί:
• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος απλήρωτος, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους.
• Ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.
• Άμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων.
• Να μην αποδοθεί στις Μ.Κ.Ο το 5% της χρηματοδότησης του προγράμματος, άλλα να δοθεί στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ