Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των φαρμακοποιών και στη Λάρισα

Αποφασισμένοι να μην αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν αποσυρθούν τα μέτρα του 3ου μνημονίου που οδηγούν σε λουκέτα τα φαρμακεία και διαλύουν την φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, εμφανίστηκαν σήμερα η οι φαρμακοποιοί της Λάρισας που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί της Λάρισας με απόφαση του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου απεργούν σήμερα και αύριο και δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα του συλλόγου του νομού η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από την αθέτηση του όρου του χρονοδιαγράμματος πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, και την ψήφιση εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου που υποθηκεύουν την λειτουργία του φαρμακείου στο μέλλον.

«Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία. Η Κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται. Τα Ταμεία είναι υπερχρεωμένα και εντάσσονται ένα πίσω από το άλλο στον ΕΟΠΥΥ. Η Πολιτεία αδυνατεί να χορηγήσει τα φάρμακα Υψηλού Κόστους αφήνοντας ανασφάλιστους και χωρίς περίθαλψη πολλούς συμπολίτες μας.

Τα χρέη στα φαρμακεία συσσωρεύονται  540 εκατομμύρια το 2011 και 650 εκατομμύρια το 2012. Παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση  που περιήλθαν τα φαρμακεία εφαρμόζονται μέτρα όπως :

1. 5% έκπτωση στα φάρμακα υψηλού κόστους  αναδρομικά από 1-1-2012.

2. Μείωση του ποσοστού κέρδους κάτω από  15 %

3. Φορολογικός συντελεστής από 28 έως 35 % επί των καθαρών κερδών.

4. Εφαρμογή της δραστικής ουσίας με την χαμηλότερη τιμή.

5. Νέα αρνητική λίστα με τιμή αναφοράς που σημαίνει αύξηση της συμμετοχής τους ασφαλισμένου έως 50 %.», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.