Ζητούνται απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχο Κιλελέρ

Μία σοβαρή καταγγελία κυκλοφορούσε στη συνέλευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ της 3ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία παρά την σχετική απόφαση της ΠΕΔ Λάρισας, για την μη αποστολή στοιχείων για την διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ Ρ. Κομήτσας απέστειλε τελικά τα ζητούμενα στοιχεία.

Πολλοί εργαζόμενοι τόνιζαν ότι δεν έχει σημασία αν ο δήμος Κιλελέρ υπάγεται σήμερα στις συγκεκριμένες διατάξεις ή όχι, αλλά υπάρχει ζήτημα συναδελφικής, ηθικής και κυρίως πολιτικής τάξης. Πολύ δε περισσότερο, όταν το Κιλελέρ αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του τόπου και της πατρίδας μας γενικότερα, για τους σκληρούς αγώνες των κολίγων ενάντια στους τσιφλικάδες του “συστήματος” της εποχής, με την μορφή του Μαρίνου Αντύπα να μας διδάσκει για την αυτοθυσία των αγώνων.

Αν αυτό δεν ισχύει, ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να βγεί να το διαψεύσει. Αν όμως είναι αλήθεια τότε ο κ. Δήμαρχος δυστυχώς διέπραξε μεγάλο ολίσθημα που οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να σηκώσει το ειδικό βάρος της ιστορίας του τόπου του.

Φυσικά αποτελεί δικαίωμα του κάθε Δημάρχου να στείλει ή όχι τα στοιχεία, ανάλογα με το πως αντιλαμβάνεται την συναδελφικότητα, την διάθεση για κοινό αγώνα, την αγάπη για τους εργαζόμενους στον Δήμο. Όμως όχι από τη μία να παίρνει άλλες αποφάσεις και από την άλλη να κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ