Ο Άγιος Βασίλης αναγκάστηκε να σταματήσει το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της πιο αγχωτικής του περιόδου

santa-clauseΈνας από τα πιο γνωστούς καπνιστές της Δυτικής κουλτούρας, ο Άγιος Βασίλης έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη σχεδόν δύο αιώνων συνήθεια του καπνίσματος, κατά τη διάρκεια της πιο αγχωτικής για εκείνον εποχής. Όχι από την γυναίκα του, η οποία έμαθε να ανέχεται τη δυσωδία του κόκκινου κουστουμιού του εδώ και δεκαετίες. Αλλά από μια καναδή επιχειρηματία αποφασισμένη να προφυλάξει τους ευαίσθητους αναγνώστες… που θέλουν να μοιάσουν στον Άγιο Βασίλη και να καπνίζουν μια μακριά πίπα όπως και αυτός.

Η καναδή επιχειρηματίας είναι η Pamela McColl, και έχει κυκλοφορήσει μια πολιτικά ορθή επανάληψη του διάσημου έργου του Clement Clarke Moore, “Twas the Night Before Christmas (Παραμονή Χριστουγέννων).” Σε αυτό, η McColl παραλείπει τις γραμμές “Κρατούσε το ξύλο της πίπας σφιχτά στα δόντια του. Ο καπνός δημιουργούσε ένα κύκλο που περιέβαλε το κεφάλι του σαν ένα στεφάνι.»

Και, σαν να μην έφτανε αυτό για να εξοργίσει τους φανατικούς του παραδοσιακού Άγιου Βασίλη, προσθέτει και ένα γράμμα του Αγίου στο οποίο καταγγέλλει την «παλιά, κουρασμένη συνήθειά του να καπνίζει», και επίσης , διευκρινίζει ότι το γουνάκι που υπάρχει στο κόκκινο σακάκι του όλα αυτά τα χρόνια, είναι φο (=ψεύτικο) επειδή σέβεται τις πολικές αρκούδες της χώρας του, του Βόρειου Πόλου.

Το βιβλίο της McColl έχει εξοργίσει την American Library Association και διάφορους οπαδούς του Άγιου Βασίλη, που το έχουν παρατραβήξει αφού επιθυμούν το θάνατο της McColl επειδή λογόκρινε τον αγαπημένο τους ήρωα των γιορτών. Η McColl έχει επίσης δωρίσει αντίγραφα του βιβλίου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία.

Ελπίζουμε ότι ο Άγιος Βασίλης θα έχει όλη την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται για να διανύσει αυτήν την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών χωρίς την αγαπημένη του πίπα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ