Για ποια ανάπτυξη μιλάτε ρε…

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

samaras-kouvelis-stournaras-venizelosΑνερυθρίαστα συνεχίζουν το δούλεμα του ελληνικού λαού οι κυβερνώντες που χθες μας εμφάνισαν σαν μεγάλη επιτυχία την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και τη δήθεν αποφυγή της χρεοκοπίας, υποσχόμενοι την άμεση ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με τη μεγάλη δόση των 52 δις. ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα,

η οποία πέρασε τις εξετάσεις των δανειστών, αφού σαν καλή και υπάκουη μαθήτρια, όπως έλεγε και ο πρωθυπουργός, έκανε ότι της ζήτησαν οι τοκογλύφοι εταίροι μας.

Ακτινογραφώντας με μια ψύχραιμη ματιά αυτή τη δήθεν επιτυχία, κατανοούμε απόλυτα ότι η πραγματική οικονομία δεν πρόκειται να δει ούτε ένα ευρώ, αφού ακόμη και αυτά που θα επιστραφούν σε όσους οφείλει χρήματα το δημόσιο, θα γυρίσουν στα ταμεία του κράτους και πάλι στις τσέπες των δανειστών μέσα από την καταστροφική φορολογία των εισοδημάτων, μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών για τα εισοδήματα του 2013.

Για ποια ανάπτυξη μιλούν οι οικτροί κυβερνώντες όταν ένας μικροεπαγγελματίας με κέρδη 10.000 ευρώ το 2013 θα πληρώσει για φόρους και ασφάλιση περισσότερες από 8.000 ευρώ; Από πού θα βρει χρήματα για να επενδύσει, όταν δεν θα έχει να πληρώσει την εισφορά των 650 ευρώ, τα τέλη ακινήτων, τη θέρμανση, το νερό και το ρεύμα του μαγαζιού του; Ενώ αν έχει και ενοίκιο τότε θα πρέπει να βγει στη ζητιανιά για να κρατήσει το μαγαζάκι του. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό συμβαίνει για εισοδήματα 10.000 ευρώ, πρέπει να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για εισοδήματα 12.000, 14.000 ή και 20.000 ευρώ.

Αρα λοιπόν θα πρέπει να πούμε στους Πινόκιο της κυβέρνησης ότι οι υποσχέσεις για ανάπτυξη μοιάζουν με τα καθρεφτάκια που έδιναν οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς για να τους εντυπωσιάσουν. Γιατί μέσα στο επόμενο ιδιαίτερα σκληρό 6μηνο θα δούμε εκατοντάδες λουκέτα στην αγορά, εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες να κλείνουν τα βιβλία τους, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερα αδιέξοδα, περισσότερους ανασφάλιστους και άστεγους σε όλη τη χώρα.

Ποια ανάπτυξη μας υπόσχονται όταν οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό;

Για ποια ανάπτυξη μιλούν όταν ξεκληρίζουν με τις πολιτικές τους και την τεράστια φορολογία τη μικρομεσαία αγροτιά;

Για ποια ανάπτυξη μιλούν όταν περικόπτουν το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μειώνουν τους πόρους προς την αυτοδιοίκηση, έχουν κλειστές τις στρόφιγγες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ιδιωτών;

Ας αφήσουν λοιπόν τα ψέματα και ας αναζητήσουν πραγματικούς και όχι λεκτικούς τρόπους εξόδου από την κρίση. Ας το καταλάβουν επιτέλους. Οι Ελληνες δεν αντέχουν άλλα βάρη και προπαντός άλλα ψέματα.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ