Δημογραφικό: ένα έγκλημα που τελείται διαρκώς

Γράφει ο Βασίλης Κόκκαλης

πρόεδρος ΙΝΚΑ Θεσσαλίας

tnΟι εμπνευστές και οι εισηγητές του φορολογικού νομοσχεδίου η ψήφιση του οποίου επίκειται εντός των ημερών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι θιασώτες και υπέρμαχοι για μια πιο μικρή (αριθμητικά) Ελλάδα και τούτο διότι η φορολογική δίωξη της πολύτεκνης οικογένειας θα αναδείξει την Ελλάδα στην κορυφαία χώρα γερόντων στον κόσμο, διότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο προωθείται η κατάργηση του φορολογικού ποσού υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών που ήταν υψηλότερο όσο περισσότερα παιδιά έχουν και με ταυτόχρονη μείωση του επιδόματος προς τις πολύτεκνες μητέρες. Παράδειγμα: Γονέας με τέσσερα προστατευόμενα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 2.580 ευρώ ενώ ως τώρα πλήρωνε για το ίδιο εισόδημα μόνο 150 ευρώ.

Γι αυτούς που έχουν πάνω από τέσσερα παιδιά ο φόρος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Και μην ξεχνάμε πως πολύτεκνα είναι τα μεσαία και τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Με τις προωθούμενες αλλαγές όμως παραβιάζεται και το άρθρο 21 του Συντάγματος που προβλέπει ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος και ο «σχεδιασμός και η εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής, καθώς και και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, αποτελούν υποχρέωση του κράτους». Ειδική φροντίδα είναι οι περικοπές του επιδόματος στις πολύτεκνες μητέρες; Ειδική φροντίδα είναι η κατάργηση του αφορολόγητου υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών; Οι βουλευτές που θα το ψηφίσουν έχουν σκεφθεί ότι ορκίσθηκαν πίστη και υπακοή στο Ελληνικό Σύνταγμα;

Διότι αυτό τελευταία είναι και το σημαντικότερο δηλαδή το δημογραφικό πρόβλημα καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη με το γηραιότερο πληθυσμό χώρα στον κόσμο. Το 20% του πληθυσμού της (2.141.786) είναι άνω των 65 ετών με τάση ραγδαίας επιδείνωσης. Με τα νέα –υπό ψήφιση- μέτρα η υπογεννητικότητα θα αυξηθεί με πιο γοργούς ρυθμούς και η Ελλάδα θα καταντήσει η πρώτη χώρα γερόντων στο κόσμο. Τούτο όμως θα έχει ως άμεση συνέπεια και την πληθυσμιακή αλλοίωση και την εκτόπιση των Ελλήνων από τους μετανάστες (κατά κανόνα μουσουλμάνους) οι οποίοι είναι κατά κόρον πολύτεκνοι και πολύ σύντομα ίσως γίνουν πλειοψηφία στην χώρα μας ή σε «τμήμα» αυτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ