Τρόφιμα σε οικογένειες και ιδρύματα από τους «Ενεργούς Πολίτες»

top53Ολα τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρώσει από τις διανομές τροφίμων, ως αντάλλαγμα της εθελοντικής προσφοράς τους, καθώς και από δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών μοιράζουν σε οικογένειες της πόλης και ιδρύματα οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Η εθελοντική ομάδα Λαρισαίων ξεκίνησε τη διανομή εκατοντάδων κιλών σε 130 περίπου οικογένειες που έχουν καταγράψει, είτε μετά από υπόδειξη συμπολιτών, είτε από πρόταση φορέων της πόλης που ασκούν προνοιακό έργο. Επίσης, μοίρασαν ποσότητα τροφίμων στα συσσίτια των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων (80 κ. κρεμμύδια, 18 κ. μέλι, 30 κ. ρύζι, 60 κ. αλεύρι, 12 κ. ζυμαρικά) καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Λαρισαίων (180 κ. κρεμμύδια, 100 κ. αλεύρι και 10 κ. μέλι). Επίσης, θα δώσουν τρόφιμα και ρούχα στην κοινωνική υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού. Θα ακολουθήσουν και άλλες διανομές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την Παρασκευή, οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» θα μοιράσουν σε πεντόλιτρα 1.500 λίτρα φρέσκου γάλακτος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης, προσφορά της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΘΕΣγάλα», καθώς και άλλα τρόφιμα. Η διανομή θα γίνει στις 3 μετά το μεσημέρι στο τέρμα της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, στο πάρκιν δίπλα στη δεύτερη γέφυρα του Πηνειού.

Το Σαββατοκύριακο οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» με σύνθημα «Μαζευόμαστε για να μαζέψουμε» θα διαμορφώσουν στην πλατεία Ταχυδρομείου χώρο συγκέντρωσης προσφορών αγάπης (από καθαριστικά, μέχρι τρόφιμα και παιχνίδια), τα οποία θα αναλάβουν αν μοιράσουν σε οικογένειες που έχουν «χρεωθεί» καθώς και σε ιδρύματα της πόλης.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ