Μαθητές ενημερώθηκαν για περιβαλλοντικές δράσεις του δήμου Αγιάς

johnΤους μαθητές του Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη υποδέχθηκε χθες Τετάρτη 3 Απριλίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου συνοδευόμενη από τους καθηγητές κ.κ. Βασιλείου και Παπανικολάου, ενημερώθηκε από τον κ. Γκουντάρα για την ανακύκλωση μιας και ήταν το θέμα που τους απασχόλησε τη φετινή σχολική χρονιά.

Στη διαχείριση των απορριμμάτων, την περισυλλογή και τη διαλογή αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αγιάς μιλώντας και ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού Λάρισας. Παράλληλα, υπενθύμισε στους μαθητές ότι στους μπλε κάδους μπορούν να ρίχνουν χαρτί, όπως εφημερίδες, περιοδικά, διάφορα έντυπα, χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια, συσκευασίες υγρών προϊόντων (τετραπάκ), όπως είναι η συσκευασία γάλακτος ή χυμών, συσκευασίες αλουμινίου, σιδηρούχες συσκευασίες, όπως γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες. Όλα τα παραπάνω πρέπει πριν πεταχτούν στον κάδο της ανακύκλωσης να είναι εντελώς άδεια και να ξεπλένονται ελαφρά καθώς ο διαχωρισμός τους όπως υπογράμμισε ο κ. Γκουντάρας γίνεται με τα χέρια.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακύκλωση τηγανέλαιου, τη μετατροπή του σε βιοντίζελ όπως και τη δυνατότητα εφαρμογής της κομποστοποίησης στα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ