Παραμυθένιες δράσεις και δημιουργικά ταξίδια από το Σ.Μου.Θ.

smutΌσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο κέντρο της Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένα αποσπάσματα από την νέα μουσικο-θεατρική “παραμυθένια” παραγωγή του Σ.Mου.Θ. Η δεκαπενταμελής δημιουργική ομάδα του Σ.Μου.θ. υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κώστα Λαμπρούλη παρουσίασε στο ανυποψίαστο κοινό της Λάρισας μια παράσταση δρόμου, με τη συμμετοχή μουσικών, ηθοποιών, χορευτών, κι ενός άσπρου υφάσματος που συνέδεε όλους τους συντελεστές μέσα σε ένα πολύχρωμο ετερόκλητο σύνολο, με ξεκάθαρο και επίκαιρο πολιτικό μήνυμα.

Το Σ.Mου.Θ. θα συνεχίσει να παρουσιάζει τακτικά σε διάφορα σημεία της πόλης τις ταχυδραματικές παραγωγές του, επιδιώκοντας να δημιουργήσει θήλακες καλλιτεχνικής έκφρασης που θα αποτελούν τρόπους διαφορετικής θέασης και ερμηνείας του καθημερινού.

H παράσταση δρόμου παρουσιάστηκε μόλις μια μέρα πριν το ταξίδι της ομάδας του Σ.Μου.Θ. στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, για το τελευταίο βήμα του ευρωπαϊκού έργου EUtropia, που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των εορτασμών των 300 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Ουτρέχτης. Στο έργο EUtropia το Σ.Μου.Θ. συμμετέχει μαζί με άλλους οκτώ οργανισμούς από την Ευρώπη, δημιουργώντας από κοινού σύνθετες παραστάσεις με τη σύμπραξη δεκάδων καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη. Στη Λάρισα η παράσταση EUtropia παρουσίαστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. 

Το Σ.Μου.Θ. έκανε την εμφάνισή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας πριν από μια δεκαετία με μια παράσταση-έκπληξη, παρουσιάζοντας την δική του μουσικοθεατρική πρωτότυπη εκδοχή του Σαιξπηρικού αριστουργήματος “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” (2002), ενώ κάποιες από τις παραγωγές του σημεία αναφοράς αποτελούν οι φαντασμαγορικές, βραβευμένες όπερες “Carmen” (2009) και Κουρέας της Σεβίλης (2012), η εναλλακτική παράσταση “Πολίται” (2012) και η παιδική παράσταση Ρακωδία των Σκουπιδιών (2003 και 2012).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Σ.Μου.Θ. επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2410 531778 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@smouth.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ