Συνελήφθη “μαϊμού” δικαστικός επιμελητής

dikastikΣυνελήφθη χθες (08-04-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση Αρχής.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ο συλληφθείς μετέβη στην οικία 59χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και προσποιούμενος το δικαστικό επιμελητή απαίτησε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ για να μην προβεί σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για εκκρεμούσα υπόθεση οφειλής του 59χρονου.

Η πράξη καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατόπιν συνεννόησης με τους αστυνομικούς, ο 59χρονος πραγματοποίησε λίγες ώρες αργότερα συνάντηση με το δράστη, στον οποίο παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον 54χρονο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα αλλά και σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που αυτός χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (200) ευρώ,

το χρηματικό ποσό (529,5) ευρώ,

ένα (1) κινητό τηλέφωνο,

μία (1) ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις, όπου εμφαίνονται ονόματα, τηλέφωνα και χρηματικά ποσά και

ένα dossier που περιείχε δεκατέσσερις (14) δικαστικές αποφάσεις – διαταγές πληρωμών σε βάρος διαφόρων ατόμων, καθώς και διάφορες σημειώσεις και πρόχειρες αποδείξεις είσπραξης χρημάτων.

Επίσης, κατασχέθηκε η προαναφερόμενη μοτοσικλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκε άλλη μία περίπτωση απάτης στην οποία προέβη ο συλληφθείς. Συγκεκριμένα, την 01-04-2013 προσποιούμενος το δικαστικό επιμελητή μετέβη στην οικία 51χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και κατάφερε να του αποσπάσει μία επιταγή (1.000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, για να μην προβεί σε δήθεν πλειστηριασμό ήδη κατασχεθείσας περιουσίας για ετήσια εκκρεμούσα οφειλή του 51χρονου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του συλληφθέντος και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com