Κανένα όφελος από την κατάργηση του γραφείου Θεσσαλίας του ΣΕΕΔΔ

john (2)Επίσκεψη στο Περιφερειακό Γραφείο Λάρισας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή  απόφαση  του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταργήσει πέντε από τα έξι περιφερειακά γραφεία του ΣΕΕΔΔ, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας αποτελούμενο από το βουλευτή Λάρισας, Δημήτρη Γελαλή και το στέλεχος Σταύρο Κελεσίδη.

Οι Επιθεωρητές κκ. Κοντογιάννης Στέφανος, Κασιώρας Αθανάσιος, Παπαγιάννης Βασίλειος, Διβράμη Δέσπω και η Προϊσταμένη του Π.Γ. Λάρισας κ. Τσαγανού Χρυσούλα ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι το Περιφερειακό Γραφείο Λάρισας έχει αναλάβει και ολοκληρώσει απαιτητικούς και δύσκολους ελέγχους και επιθεωρήσεις σε φορείς του Δημοσίου ανά την Περιφέρεια με σημαντικά αποτελέσματα, αν και λειτουργεί με ελλιπή στελέχωση στο 50% των προβλεπόμενων θέσεων, επισημαίνοντας ότι: «Η έκθεση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ να κρίνει στο σύνολό τους ως ακατάλληλα τα Π.Γ. και η αποχώρηση ενός μεγάλου αριθμού των υπηρετούντων επιθεωρητών και βοηθών από τον υπό δημιουργία φορέα δεν εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στερώντας από την περιφέρεια ένα ζωτικής σημασίας ελεγκτικό μηχανισμό.

Ανοιχτό μένει το ζήτημα της έκβασης εκατοντάδων υποθέσεων διαφθοράς που χειρίζονται οι επιθεωρητές σε κάθε περιοχή και οι οποίες θα μείνουν πλέον στο «συρτάρι» αφού θεωρείται σχεδόν απίθανο να συνεχιστεί ο επιτόπιος έλεγχος περιπτώσεων που απαιτούν ιδιαίτερα προσεκτικούς χειρισμούς».

Ο βουλευτής από την πλευρά του υπενθύμισε στους υπηρετούντες Επιθεωρητές την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχετικά με τη συγχώνευση του Περιφερειακών Τμημάτων του ΣΕΕΔΔ και τόνισε ότι: «Είναι φανερό ότι οι προθέσεις του υπουργείου για συρρίκνωση του ΣΕΕΔΔ δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους ότι  η κατάργηση των περιφερειακών γραφείων του ΣΕΕΔΔ, προτάθηκε για λόγους «μείωσης του συνολικού κόστους λειτουργίας» αφού δημοσιονομικό όφελος δεν θα υπάρξει. Μοναδικό τους κριτήριο και στόχος είναι μια υποβαθμισμένη και ελεγχόμενη Δημόσια Διοίκηση που το πιθανότερο είναι να λειτουργεί και να ελέγχεται από ιδιώτες, στην ίδια κατεύθυνση δηλαδή που κινούνται συνολικά οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανεξάρτητο  χαρακτήρα του σώματος και τον αντίκτυπο που θα έχει στον ελληνικό λαό  από τις αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες που θα του προσφέρει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ