Ανοίγουν τις πόρτες τους τα οινοποιεία

AnoixtesPortesΤα οινοποιεία της Κεντρικής Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους στις 25 & 26 Μαϊου και σας προσκαλούν σε ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων. Ξενάγηση στο αμπέλι, στον χώρο παραγωγής, στην κάβα παλαίωσης, γευστική δοκιμή τωνκρασιών, εκδηλωσεις είναι κάποιες από τις δραστηριότες που θα πραγματοποιηθούν ανά οινοποιείο.
Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) θα συμμετάσχει στην εκδήλωση ‘Ανοιχτές Πόρτες 2013’ και καλεί όλους τους οινόφιλους να επισκεφτούν τα μέλη της, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα ξεχωριστά κρασιά της Κεντρικής Ελλάδος.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στους Δρόμους του Κρασιού της Κεντρικής Ελλάδας, να ξεναγηθεί στις ομορφιές των οινοποιείων της σε δύο ημέρες και να χαρεί το ελληνικό κρασί στον φυσικό του χώρο.

Ωράριο Λειτουργίας : 11π.μ – 18μ.μ

Τα μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε. από τη Θεσσαλία που θα συμμετάσχουν είναι :

Δρόμοι του Κρασιού της Θεσσαλίας

Οινοποιία Ζαφειράκη τηλ. 2492025280

Οινοποιία Ελασσόνας Γ.ΛΟΛΑΣ – Γ. ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε. τηλ. 2493024942

Ανοικτό θα είναι επίσης και το οινοποιείο «Αμπέλου Τέχνη» του Θ. Σταυράκη, Ευθ. Γουνιτσιώτου 48 – 50 στον Τύρναβο, τηλ. 24920 22700

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Προγραμματίστε από τώρα το Σαββατοκύριακο σας και  επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε,  μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ