Αδύνατη η αύξηση της επιχορήγησης του ΕΑΚ Λάρισας

ψυρραςΣυζητήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Θωμά Ψύρρα, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚ) εξαιτίας του μειωμένου εγκεκριμένου προϋπολογισμού του έτους 2013.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε τα τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, σε όλες τις εγκαταστάσεις του τα οποία δεν είναι άλλα από α) την ελλιπή στελέχωση της Υπηρεσίας εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού, β) από το έλλειμμα συντήρησης και γ) το οικονομικό αδιέξοδο που δημιουργεί η μείωση των επιχορηγήσεων του εγκεκριμένου για το 2013 προϋπολογισμού στο ποσό των 625.000 €. Ο κ. Ψύρρας χαρακτηριστικά είπε ότι η κατάσταση αυτή απαξιώνει τις εγκαταστάσεις, αλλά από την άλλη πλευρά ενέχει και κινδύνους ασφάλειας και υγιεινής για τους πολίτες και ανέφερε παραδείγματα από την κατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης (διαρροή νερού, κατεστραμμένοι θόλοι, ταρτάν που καταστρέφεται από την υγρασία κλπ).

Ο κ. Ψύρρας πρότεινε να δοθούν οι επιχορηγήσεις που καθυστερούν και παράλληλα να αναζητηθούν πόροι και πέρα από τις κρατικές επιχορηγήσεις (χορηγίες, διαφημίσεις, ενίσχυση από προπονητικά γκρουπ ή σωματεία).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας ανοιχτές, παρά τις μειωμένες πιστώσεις, οι οποίες ανέρχονται από 15 έως 20% για όλα τα στάδια. Μάλιστα τονίζει, ότι το γεγονός των μειωμένων πιστώσεων είναι δυσάρεστο και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε  «η Γενική Γραμματεία – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της – καταβάλει προσπάθειες για εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ,όμως, που έχουμε, βάζουμε όλα τα ΕΑΚ για να μπορέσουμε να τα συντηρήσουμε. Έχουμε υποχρέωση να τα συντηρήσουμε – είναι παλιά γήπεδα – ώστε να υπάρχει ένας πυρήνας στον οποίο μπορούν να μπαίνουν και να γυμνάζονται οι νέοι, αλλά και οι μεγάλοι…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ