Διαμαρτυρία με φιλιά σε σταθμό του μετρό της Τουρκίας

20Δεκάδες ζευγάρια φιλιόντουσαν σε μια στάση του μετρό στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθούν για την παρατήρηση που δέχτηκε ζευγάρι από υπαλλήλους του μετρό επειδή φιλήθηκε δημόσια…

Το Σάββατο, περίπου 100 άτομα φιλιόντουσαν στο σταθμό για αρκετά λεπτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “Δωρεάν φιλιά” και φώναζαν συνθήματα.

Τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κάμερες ασφαλείας εντόπισαν ένα ζευγάρι να φιλιέται στο μετρό της Άγκυρας, και έκτοτε ακουγόταν ανακοίνωση στο μετρό που ζητούσε από τους επιβάτες «να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες».

Το ζήτημα αυτό έκανε βουλευτή της αντιπολίτευσης να απευθύνει ερώτηση προς την κυβέρνηση, την οποία πολλοί κοσμικοί φοβούνται ότι θέλει να επεκτείνει το ρόλο του Ισλάμ στην Τουρκία, για το αν οι υπάλληλοι του μετρό είχαν το δικαίωμα να κάνουν τέτοιες παρατηρήσεις.

Μια συντηρητική ομάδα περίπου 20 ανθρώπων οργάνωσαν αντι-διαδήλωση, ενώ η αστυνομία έστησε οδοφράγματα μεταξύ των ομάδων.
Πηγή:aljazeera.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ