Να συζητηθεί τώρα το θέμα του παζαριού στο δ.σ.

Ανακοίνωση της παράταξης Λαρισαίων Πόλις

larisΣτην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/5/2013,  η δημοτική αρχή ψήφισε τη μείωση των τιμών για τις θέσεις (παράγκες) στο παζάρι της Λάρισας, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει. Το θέμα μάλιστα ήρθε ξαφνικά και συγκαλυμμένα στα πλαίσια άλλου θέματος. Με αυτή την αφορμή και επειδή θεωρούμε ότι το θέμα του παζαριού είναι εξαιρετικά σοβαρό, η παράταξη μας κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω συγκεκριμένο αίτημα:

«Η εμποροπανήγυρη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας και από κοινωνική/πολιτισμική αλλά και από οικονομική άποψη. Αποτελεί επίσης μια από τις σημαντικότερες πηγές εισόδων για το δήμο μας.  Σαν δημοτική παράταξη τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε από κοντά τη διοργάνωση και έχουμε να κάνουμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις σε πάρα πολλά θέματα.

Πέραν αυτών η εμποροπανήγυρη αποτελεί ένα διαρκές θέμα διένεξης με μια μεγάλη μερίδα πολιτών όπως είναι οι έμποροι της πόλης. Εμείς πιστεύουμε ότι με διαβούλευση και πραγματικά ειλικρινή διάλογο μπορούν να αμβλυνθούν όλες οι διαφορές και να υπάρξει μια μίνιμουμ συναίνεση για το σημαντικό αυτό γεγονός.

• Για το λόγο αυτό ζητούμε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει ξεχωριστό θέμα για την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης στο επόμενο συμβούλιο

• Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης όπου θα συζητηθεί το θέμα αυτό ή έν πάση περιπτώσει να διοργανώσει μια ανοιχτή σύσκεψη φορέων για το θέμα της εμποροπανήγυρης.»

Πιστεύουμε ότι στην εποχή της κρίσης, τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως είναι το παζάρι, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για όλη την περιοχή. Επειδή σαν παράταξη παρακολουθούμε τα της διοργάνωσης του παζαριού χρόνια τώρα και επειδή ζήσαμε πριν λίγο καιρό τα γεγονότα του Χριστουγεννιάτικου χωριού, ζητάμε και δημόσια από τη δημοτική αρχή να ανοίξει αυτή τη συζήτηση.  Καλούμε επίσης όλους τους φορείς και τους πολίτες του δήμου να υποστηρίξουν και αυτοί το αίτημα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ