Ποια είναι η πιο δημοφιλής χώρα στον κόσμο;

33Η Γαλλία μπορεί να είναι η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, αλλά αυτό δεν την καθιστά την πιο δημοφιλή χώρα. Αυτός ο τίτλος ανήκει στη… Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησης κρατών του BBC Poll...

Η διεθνής δημοσκόπηση, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ζήτησε από 26.000 άτομα σε 26 χώρες να αξιολογήσουν 16 χώρες, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση (στο σύνολό της) με βάση την παγκόσμια επιρροή των χωρών, και να εκτιμηθεί αν η επιρροή αυτή είναι “κυρίως θετική” ή “κυρίως αρνητική”. Η Γερμανία ήρθε πρώτη, με 59% “θετικές” απαντήσεις, ενώ το Ιράν ήρθε τελευταίο, με το 59% “αρνητικές” απαντήσεις.

ΤοDer Spiegel γράφει οτι, «τα αποτελέσματα ξαφνιάζουν καθώς τα συναισθήματα ενάντια στη Γερμανία, αυξάνονται τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα της κρίσης του ευρώ.”

Οι κριτικοί έχουν επιτεθεί η Γερμανία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία, για την αποτυχία της να κάνει περισσότερα για να ελαφρύνει το βάρος της κρίσης. Τον Απρίλιο, το CNBC σημείωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros τόνισε ότι το σχέδιο λιτότητας της Γερμανίας “δεν λειτουργεί.” Ο ισχυρισμός αυτός εμφανίστηκε στο περιοδικό The Economist αρκετές ημέρες αργότερα.

Ωστόσο, ο Alastair Newton, πολιτικός αναλυτής στην ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura, δεν εκπλήσσεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του BBC.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Γερμανία αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού. Είναι μια μεγάλη και σημαντική παγκόσμια οικονομία, ένας παγκόσμιας κλάσης κατασκευαστής και έχει καγκελάριο που αποδεικνύει ότι είναι πραγματικός ηγεμόνας.” «Το ερώτημα είναι, επίσης, ποια άλλη χώρα θα μπορούσε να πρωτεύσει. Δεν θα μπορούσαν να είναι οι ΗΠΑ, δεδομένης της στάσης τους στη Μέση Ανατολή, ή η Κίνα δεδομένων των Δυτικών και ιαπωνικών ανησυχιών για τη χώρα.”

Πέρυσι, η Ιαπωνία βγήκε στην κορυφή της δημοσκόπησης του BBC, με 58% θετικές κριτικές. Φέτος, έπεσε στην 4η θέση με 51% θετικά.

Επίσης φέτος την 2η θέση πήρε ο Καναδάς, την 3η θέση το Ηνωμένο Βασίλειο και την 5η θέση η Γαλλία.

Πηγή:Huffington Post

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ