Ζηλεύω τους Τούρκους

IstanbulΜε θαυμασμό και ομολογώ και με κάποια δόση ζήλιας, παρακολουθώ την εξέγερση των Τούρκων, ενάντια στην αυταρχική πολιτική και τα σχέδια εξισλαμισμού της χώρας από τον Ερντογάν και αναρωτιέμαι τι μας κάνει όλους εδώ στην Ελλάδα χαλαρούς και αδιάφορους για την κοσμογονία που συντελείται εδώ και 4 χρόνια με την καταβαράθρωση των εισοδημάτων μας και τη βάναυση καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων μας.

Είχα πει πριν από καιρό ότι ο ραγιαδισμός έχει ριζώσει βαθιά μέσα μας και δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο Ελληνας, που έκανε 400 και πλέον χρόνια να αποτινάξει τον τούρκικο ζυγό, και αυτό το έκανε μόλις βρήκε στήριγμα από ξένες δυνάμεις στις οποίες όμως μόλις ελευθερώθηκε έσκυψε το κεφάλι και δέχθηκε μια νέα κατοχή από τους Βαυαρούς, είναι πολύ δύσκολο να βγει από το καβούκι του και να διεκδικήσει για τον ίδιο και την οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον.

Κρυμμένος πίσω από μικροσυμφέροντα και δήθεν προσδοκίες, βρίσκει σωσίβιο και δικαιολογίες γιαα να παραμένει στο σπίτι του, σε όλες τις ανεκδιήγητες ψευτιές των εκάστοτε κυβερνώντων που καθημερινά εφευρίσκουν ταϊζοντάς μας διαφορετικό κουτόχορτο αφού βλέπουν ότι πιάνει.

Για να κερδίσουν τις εκλογές μας είχαν πει το 2010 ότι λεφτά υπάρχουν και ότι θα γίνουμε η Δανία του νότου. Τους πιστέψαμε και τους ψηφίσαμε και μας έστειλαν στο γκρεμό. Το 2012 απείλησαν ότι θα μείνουμε χωρίς μισθούς και συντάξεις αν δεν τους ψηφίσουμε και σπεύσαμε να τους δώσουμε την πλειοψηφία για να μας αφήσουν πραγματικά χωρίς μισθούς, συντάξεις, δουλειά. Ψηφίζοντας το ένα μνημόνιο μετά το άλλο οδηγώντας μας στην πλήρη εξαθλίωση και στην κινεζοποίηση των δικαιωμάτων μας, εφευρίσκουν καθημερινά καραμέλες που μας τις πετάνε για να μείνουμε στον καναπέ και με τη βοήθεια των λακέδων των κεντρικών ΜΜΕ μας κάνουν να πιστεύουμε ότι από στιγμή σε στιγμή η ανάπτυξη θα μας χτυπήσει την πόρτα και το κυριότερο μόλις ξυπνήσουμε η φτώχια και η ανεργία θα είναι ένα κακό όνειρο.

Ετσι επισκέφθηκαν εργοτάξια στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους που δήθεν άνοιξαν αλλά ακόμη και σήμερα παραμένουν κλειστά, πήγαν ταξίδι στην Κίνα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι τα προϊόντα που δεν παράγουμε θα τα αγοράσουν οι κινέζοι, οι οποίοι θα έλθουν στη χώρα για να επενδύσουν και να αγοράσουν ότι πωλείται. Μας μιλούν για επενδυτές από τη Ρωσία, για Αραβες μεγιστάνες για πετρέλαια, φυσικό αέριο, για, για, για…

Τελευταία ο πρωθυπουργός έκανε σημαία του το Success story της ελληνικής οικονομίας που καθημερινά αποδεικνύεται μία μπαρούφα κάκιστου επικοινωνιακού μοντέλου των φωστήρων του Μαξίμου. Τις τελευταίες ημέρες και ενόψει της έλευσης της τρόικας κάναμε εθνικό στόχο τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κοινώς μεταφράζεται με τη γνωστή λαϊκή φράση «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι», αφού και αν ακόμη οι δανειστές μας δεχθούν να γίνει οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης που έτσι και αλλιώς διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να μειώσουν τις τιμές.

Και ενώ με τόσο κουτόχορτο θα περίμενε κανείς να έχει χορτάσει ο Έλληνας, αντίθετα καθημερινά βλέπουμε έναν απέραντο εφησυχασμό από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη με κόμματα, συνδικάτα, φορείς περί άλλων να τυρβάζουν. Αλλωστε οι διαφορετικές πορείες στις εκδηλώσεις στήριξης του αγώνα των Τούρκων από τις δυνάμεις της αριστεράς δείχνει ότι πολύ δύσκολα αυτός ο χώρος θα μπορέσει να εμπνεύσει τον Ελληνα να βγει στο δρόμο και να διεκδικήσει.

Για αυτό και εγώ θαυμάζω και ζηλεύω τους Τούρκους και όλους τους λαούς που καθημερινά βγαίνουν στο δρόμο ευρισκόμενοι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς τους δήθεν βολεμένους και μονίμως ραγιάδες.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ