Στο Ρίμπνικ της Πολωνίας η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας

johnΣτην Πολωνία θα μεταβεί από τις 12 έως 19 Ιουνίου 2013 η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας. Ο Δήμος της πολωνικής Πόλης Rybnik πραγματοποιεί από 13 έως 16 Ιουνίου σειρά εκδηλώσεων, με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την αδελφοποίησή του με την πόλη Eurasburg (Γερμανία), 20 χρόνων από τη αδελφοποίησή του με την πόλη Mazament (Γαλλία) και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την αδελφοποίησή του με τους Δήμους των πόλεων Newtownabbey (Βόρεια Ιρλανδία) και Λάρισα (Ελλάδα).

Η επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Adam Fudali  έγινε δεκτή από το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη, ο οποίος θα είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Λαρισαίων. Την επίσημη αντιπροσωπεία συνοδεύει η Ανδρική Χορωδία του Μ.Σ.Λ., αφού οι διοργανωτές προγραμμάτισαν τη συμμετοχή καλλιτεχνικών συγκροτημάτων από τις παραπάνω χώρες, τα οποία θα παρουσιάσουν κομμάτια της κουλτούρας της περιοχής του καθενός από αυτά. Τη Χορωδία θα συνοδεύσει και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρ. Σιδερόπουλος  προσκεκλημένος του Μουσικού Συλλόγου.

Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας προγραμματίζει την παρουσίαση ελληνικών δημοτικών τραγουδιών της περιοχής και της χώρας μας, καθώς και τραγουδιών καταξιωμένων Ελλήνων Συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, κ.α.). Στο χώρο που θα δοθεί η συναυλία, θα διοργανωθεί από το Σύλλογο  μικρή έκθεση και γευστική δοκιμή αγροτικών προϊόντων της Λάρισας και της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι πρόβες του Συλλόγου για τις συγκεκριμένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έχουν από καιρό αρχίσει και διαφαίνεται ήδη μια εξαιρετική εμφάνιση με πλούσιο ελληνικό χρώμα.

Μετά την Πολωνία ο Σύλλογος θα συνεχίσει ένα 4ήμερο περιήγησης στην Κεντρική Ευρώπη με επισκέψεις σε Πάργα, Δρέσδη, Βελιγράδι, κ.α..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ