Οχι στην ιδιωτικοποίηση εργασιών και υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

$RCX18ZWΤο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλει στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαικά στρώματα του Δήμου Λαρισαίων, την απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΛ στις 3 Ιουνίου 2013, που πάρθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας (σύμβουλοι της παράταξης του κ. Τζανακούλη), ο εκπρόσωπος του ΕΚΝΛ την καταψήφισε, με την οποία ενέκριναν κονδύλι 250.000 ευρώ για την συντήρηση του δικτύου μέσω ιδιωτικών συνεργείων, απαξιώνοντας σχεδιασμένα τις υπηρεσίες της στις οποίες εδώ και χρόνια δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό, παρά το ότι οι ανάγκες μεγάλωσαν. Από 175 εργαζόμενους αορίστου χρόνου που είχε πριν ενοποιηθεί με τους Δήμους Γιάννουλης και Κοιλάδας, σήμερα έχουν απομείνει 127 παρά την προσθήκη δυο ακόμα δήμων.

Η κάλυψη μιας σειράς αναγκών της ΔΕΥΑΛ, γίνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό, με προσλήψεις συμβασιούχων με 2μηνα, 8μηνα και με τις απαράδεκτες συμβάσεις έργου, όμως και αυτό το καθεστώς ουσιαστικά τελειώνει αφού από δω και πέρα, ακόμα και οι συντηρήσεις έργων θα δίνονται σε ιδιώτες!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας αξιώνει να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΛ. Να γίνουν μειώσεις τουλάχιστον κατά 30% στα τιμολόγια για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, να μην κόβεται το νερό σε κανέναν που δεν έχει να πληρώσει.

Το νερό ως κοινωνικό αγαθό, πρέπει να αποκλειστικά δημόσιο, φθηνό και καθαρό για όλο το λαό και όχι ακριβό εμπόρευμα.

Το Ε.Κ.Ν.Λ. καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ αλλά και όλους τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν και να αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης της ΔΕΥΑΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ