Πρέπει να εμποδίσουμε τη διάλυση του δημόσιου τομέα

Ανακοίνωση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

παπαποΗ Κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας , έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης  πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων υπαλλήλων, έχοντας ως κύριο στόχο τη συρρίκνωση του Δημοσίου , χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Η κυβέρνηση δε διστάζει να δείξει στους Δημοσίους Υπαλλήλους την «πόρτα της εξόδου» ακόμα και με αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Καταδικάζουμε  την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις- καταργήσεις  φορέων . Ο στόχος είναι η διάλυση των δημοσίων φορέων και οι άμεσες ή έμμεσες απολύσεις χιλιάδων  υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.  Σήμερα η Κυβέρνηση αποφάσισε το ξαφνικό κλείσιμο  της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή  τρόπο βάζει “λουκέτο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων .

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους, αλλά και κάθε πολίτη , να αποτρέψουμε τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ