Ρ. Κομήτσας: Να ανακαλέσει ο πρωθυπουργός την απόφαση για την ΕΡΤ

RKomitsasΜε αφορμή το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας – δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αποφάσεις τύπου «πονάει χέρι, κόβει χέρι» εκθέτουν την κυβέρνηση και συνιστούν προσβολή για τη δημοκρατική παράδοση της κοινωνίας μας. Η απόφαση του Πρωθυπουργού για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, εν μία νυκτί, συνιστά πλήγμα για την ελεύθερη έκφραση και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης στη χώρα μας.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με την ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Κάτι τέτοιο πρέπει, ωστόσο, να γίνει μέσα από μία σοβαρή και διεξοδική προσέγγιση και φυσικά με την Ε.Ρ.Τ. εν λειτουργία. Οι Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, θέλουν μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αξιόπιστη, αντικειμενική και ακομμάτιστη, που να αποτελεί διαδραστικό φορέα αμφίδρομης επικοινωνίας και έκφρασης.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του για το λουκέτο στην Ε.Ρ.Τ. και να μεριμνήσει, ώστε ο εκσυγχρονισμός της να προχωρήσει με αξιοκρατικά κριτήρια και με στόχο να καταστεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση πραγματικά ανεξάρτητη ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ