Απεργία την Πέμπτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ΕΡΤ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα και αύριο στη Λάρισα

13Με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απαντούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι και όλοι οι φορείς του νομού στην αντιδημοκρατική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ. Παράλληλα για αύριο έχουν προκηρυχθεί απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και απεργιακή συγκέντρωση έξω από την 1η Στρατιά όπου στεγάζεται η ΕΡΤ.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες, να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανεργατική απεργία, αύριο Πέμπτη 13 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στις 10 το πρωί, έξω από την κεντρική πύλη της 1ης στρατιάς, στο χώρο της οποίας στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΑ.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

«Η απεργία γίνεται, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πραξικοπηματική απόφαση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να κλείσει την ΕΡΤ, αλλά και πολλούς άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς, που θα προσθέσει μερικές χιλιάδες ακόμα ανέργους, στο 1,5 εκατομμύριο που υπάρχει σήμερα.

Γίνεται για να εκφράσουμε συνολικά την αντίθεσή μας στην βάρβαρη ταξική πολιτική που τσακίζει μισθούς, ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προωθεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή εναντίον των εργατικών-λαϊκών αγώνων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ταξικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτό είναι το κράτος των καπιταλιστών, τα θέλει όλα για τους καπιταλιστές και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κάθε μέσο γι’ αυτό. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούμε με επίκεντρο τον κάθε τόπο δουλειάς, να κάνουμε στην πάντα τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά κυβέρνηση, καπιταλιστές, Ε.Ε, για να πάψουμε να πληρώνουμε τα σπασμένα της κρίσης τους, για να ανοίξουμε το δρόμο για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με εργατική-λαϊκή εξουσία, που θα μας απαλλάξει οριστικά από τα βάσανα που μας φορτώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι

Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το κλείσιμο  της ΕΡΤ, βάζοντας με προκλητικό τρόπο “λουκέτο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.

Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις 14.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουλίου. 

Καλούμε  κάθε εργαζόμενο και κάθε πολίτη να αγωνιστεί για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από την 1η Στρατιά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΛ στην έκτακτη βραδυνή συνεδρίαση της 11 Ιουνίου 2013 καταδικάζει το πραξικόπημα της τροϊκανής συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να κλείσει με χουντική μεθοδολογία την ΕΡΤ και να βρεθούν στο δρόμο περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι!

Παράλληλα όλα τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους πολίτες της Λάρισας να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση συμπαράστασης που θα γίνει σήμερα 12 / 6 / 2013 στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ενάντια στην άθλια τρικομματική μνημονιακή πολιτική και καταστολή.

Συμμετέχουμε όλοι ενεργά στην αυριανή πανελλαδική απεργία (13 / 6 / 2013) της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην Λάρισα στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία σήμερα  στις 9 μμ. Με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να διαφυλάξουν αποφασιστικά οι ίδιοι τον αγώνα τους. Καλούμε την υπόλοιπη αριστερά να σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Για να μην ξεπουληθεί κι αυτός ο αγώνας, για να μην ξανακούσουμε ότι “δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις” για να συνεχιστεί και να νικήσει.

Όρος και προϋπόθεση για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση είναι η οργάνωση του αγώνα να περάσει στις συνελεύσεις και στις απεργιακές επιτροπές, μακριά και έξω από τη γραφειοκρατική λογική και πρακτική των συνδικαλιστών θαμώνων της διοίκησης και των υπουργικών γραφείων. Καμία εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές του συμβιβασμού και της υποταγής.

Όρος και προϋπόθεση είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό τους. Γιατί πλέον δεν υπάρχουν “κλαδικοί” αγώνες, κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, μέχρι να στείλουμε τη συγκυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο που υπηρετούν στη χωματερή της ιστορίας όπου ανήκουν.

Οι εγκαταστάσεις και η συχνότητα της ΕΡΤ να γίνουν βήμα του αγώνα και της ελπίδας όλων των εργαζομένων που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των μνημονίων και της καπιταλιστικης κερδοφορίας. Όλοι εκεί! Θα νικήσουμε!

οχι στην φασιστική απόφαση για το  κλείσιμο της ΕΡΤ η ΕΡΤ ανήκει σε όλο τον λαό

όλοι στον αγώνα για μιά πραγματικά δημόσια τηλεόραση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ