Σε διαθεσιμότητα 10.000 εκπαιδευτικοί ως το 2014

καθηγΜείωση ως και 10% των σχολικών μονάδων και των τμημάτων ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας αλλά και για να ξεμπλέξει όσο πιο εύκολα γίνεται με το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο. Φαίνεται πως οι εκπαιδευτικοί των τεχνικών λυκείων ήταν μόνο η αρχή και όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των 2.500 εργαζόμενων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα ήταν μικρός σε σχέση με το σχέδιο για το άμεσο μέλλον.

Οι πληροφορίες μιλούν για ριζική μείωση των σχολικών μονάδων και των τμημάτων που σε συνδυασμό με την αύξηση ωραρίου θα οδηγήσει σε τουλάχιστον 10.000 υπεράριθμους εκπαιδευτικούς αλλά και σε εκπαιδευτικούς χωρίς οργανική θέση, δηλαδή εκπαιδευτικούς έτοιμους προς διαθεσιμότητα με βάση τους νέους νόμους.

Ήδη η αύξηση ωραρίου έχει δρομολογηθεί. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, μέχρι την έναρξη της μεθεπόμενης σχολικής χρονιάς δηλαδή, δρομολογείται και η μείωση κατά 7% ως 10% των σχολικών μονάδων και των τμημάτων μέσω συγχωνεύσεων.

Έτσι θα προκύψει μια σειρά εκπαιδευτικών χωρίς οργανική θέση, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που δεν συμπληρώνουν τις απαραίτητες ώρες εργασίας.

Ουσιαστικά μέσα στους επόμενους 17 μήνες αναμένεται να βγουν σε διαθεσιμότητα από τον χώρο της εκπαίδευσης 10.000 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές.

Εκείνοι που φαίνεται ότι είναι στην “πρώτη γραμμή” είναι κυρίως γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αλλά και θεολόγοι, κοινωνιολόγοι, μουσικοί και καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, όμως μετά την αύξηση του ωραρίου φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο.

Newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com