ΈΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ MCDONALD’S ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λουκέτο μπήκε σήμερα στο πιο ιστορικό κατάστημα McDonald’s της χώρας μας, αυτό της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν το πρώτο που άνοιξε στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια…
Τα McDonald’s έφτασαν πριν από 22 χρόνια στην Ελλάδα με την αυτοπεποίθηση και τον «αέρα» της παγκόσμιας δύναμης, κάνοντας επιθετικές διαφημιστικές εκστρατείες, ώστε να «κερδίσουν έδαφος» από το βασικό τους ανταγωνιστή, τα ελληνικά Goody’s (που μετρούσαν στο χώρο περίπου 20 χρόνια παραπάνω).
Οι υπεύθυνοι των οργανωμένων εκστρατειών Μάρκετινγκ των McDonald’s δαπάνησαν πολύ μεγάλο κομμάτι του budget προκειμένου να καταφέρουν να υπερσκελίσουν τα Goody’s. Όλα έδειχναν πως ήταν υπέρ τους, μιας κι επρόκειτο για τη μάχη μεταξύ ενός «γίγαντα» κι ενός (ελληνικού) νάνου. Τα McDonald’s ήταν μια εταιρία- κολοσσός, ενώ τα Goody’s, αν και μετρούσαν πολλά χρόνια στο χώρο της γρήγορης εστίασης στην Ελλάδα, ήταν ακόμα σε φάση ανάπτυξης και δεν είχαν αποκτήσει πιστή πελατεία, γεγονός που θεωρείτο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τον αμερικανικό γίγαντα.
Η προκειμένη περίπτωση, όμως, απέδειξε ότι πάλι ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ: Τα Goody’s, όντας ελληνικά και γνωρίζοντας «από πρώτο χέρι» τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των Ελλήνων, φρόντισαν να προσαρμόσουν στο μενού τους πολλά στοιχεία από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ξέροντας πως το ελληνικό κοινό δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το φαγητό, που είναι κυρίως απόλαυση και διασκέδαση. Έτσι, η έξυπνη αυτή κίνηση των Goody’s ήταν αρκετή για να δώσει την ελληνική αλυσίδα εστίασης αυτό που της έλειπε: Πιστή πελατεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν δεύτερα τα McDonald’s και να παραμείνουν σε αυτή τη θέση μέχρι και σήμερα.
Το πρώτο κατάστημα McDonald’s που άνοιξε στην Ελλάδα ήταν αυτό της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.
Πηγή: koolnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ