Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

αελΕπιστολή που υπογράφουν οι: Αντώνης Γραβάνης, Σπύρος (Ινδιάνος) Θεοχαρίδης, Γιάννης Καπουράνης, Νίκος Λιντέρης, Πάνος Μαγαλιός, Ηλίας Μαργαρίτης, Αθανάσιος Ολύμπιος και Μίμης Παπουλιάκος
Η ΑΕΛ σήμερα είναι μια ΑΕΛ καθαρή και ελεύθερη. Καθαρή και ελεύθερη από χρέη, καθαρή  και ελεύθερη από αμαρτίες του παρελθόντος, καθαρή και ελεύθερη από εκείνους που επί χρόνια την κρατούσαν σε καθεστώς ομηρείας, έρμαιο στις ορέξεις τους. Μέσα στο φετινό καυτό καλοκαίρι, κάποιοι –λίγοι- σταθήκαμε όρθιοι και αντισταθήκαμε απέναντι σε ισχυρές πιέσεις και τεράστια οικονομικά συμφέροντα διεκδικώντας μια ΑΕΛ με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία και υπερηφάνεια. Με τη συμπαράσταση των αγνών οπαδών της Ομάδας αντέξαμε παρά τα πισώπλατα χτυπήματα.
Στις σημερινές αρχαιρεσίες του ιδρυτικού σωματείου της ΑΕΛ, η κρίσιμη επιλογή δεν είναι τα πρόσωπα. Στην πραγματικότητα σήμερα ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για την ΑΕΛ που επιθυμούμε να έχουμε από αύριο. Οι επιλογές είναι σαφείς:
*Από τη μια, η ΑΕΛ που τη φιλοσοφία της θα την καθορίσουμε εμείς οι ίδιοι, μια ΑΕΛ με το DNA των δικών της ανθρώπων, των οπαδών και των φιλάθλων της, με σεβασμό στην αιματοβαμμένη ιστορία της. Μια ΑΕΛ χτισμένη με δουλειά και ιδρώτα, με διοίκηση, προπονητές και παίχτες που θα τους συναντάς καθημερινά και θα τους κοιτάζεις στα μάτια. Μια ΑΕΛ που θα αιμοδοτείται από τον Λαό της, στον οποίο και θα λογοδοτεί. Μια ΑΕΛ μη κερδοσκοπική.
Η ομάδα αυτή υπάρχει. Προπονείται μοναχικά αλλά εντατικά εδώ και δεκαπέντε ημέρες μέσα στο λιοπύρι και θα ενισχυθεί άμεσα με μια δεκάδα έμπειρων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από την περιοχή μας, που έχουν συμφωνήσει και ανυπομονούν να κάνουν πρωταθλητισμό και να την οδηγήσουν στην επάνοδο σε επαγγελματικές κατηγορίες υπό τις οδηγίες άξιων προπονητών και με την δική μας καθημερινή προσωπική παρουσία και  στήριξη. Η ΑΕΛ αυτή δεν λέει «όχι» στους επενδυτές. Θέλει την ενίσχυσή τους, είναι πρόθυμη να τους εξασφαλίσει συμμετοχή στη διοίκησή της, αλλά πρώτα ζητάει από εκείνους εγγυήσεις φερεγγυότητας, σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Δεν θα επιτρέψει ποτέ εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά της. Δεν θα υποκύψει ποτέ σε εκβιαστικές πιέσεις. Θα διεκδικήσει το δικαίωμά της να αγωνίζεται και να προπονείται στο «σπίτι» και το «εξοχικό» της.  Είναι η ΑΕΛ που δεν συμβιβάζεται.
*Από την άλλη, υπάρχει η ΑΕΛ που περιμένει τους επενδυτές. Εκείνους («γιαλαντζί» ή κανονικούς) που τον τελευταίο καιρό αντιλαμβανόμενοι την τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία της καθαρής και ελεύθερης ΑΕΛ, διαγκωνίζονται για την ανάληψη της τύχης της. Το ποδοσφαιρικό μοντέλο που ευαγγελίζονται είναι πολύ καλά γνωστό σε όλους μας. Ομάδα αγορασμένη από τα πανέρια των μάνατζερ και καραβιές μισθοφόρων. Και το σημαντικότερο: Μέχρι τώρα καμία εγγύηση. Μόνον λόγια. Και αντί αυτοί να προσκομίσουν εγγυήσεις για τη σοβαρότητα των προθέσεων και το αντίκρισμα της υποσχόμενης βοήθειας, ζητούν οι ίδιοι εγγυήσεις από το Σωματείο! Μέσα σε όλα αυτά, κάποιοι βιάζονται να δώσουν γρήγορα-γρήγορα την «καυτή πατάτα» στα χέρια του επόμενου «σωτήρα». Η δικαιολογία έτοιμη: Στενά χρονικά περιθώρια και επιτακτική ανάγκη για πρωταθλητισμό (που έμμεσα ομολογούν ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να διαχειριστούν).
Η ΑΕΛ κύριοι, δεν είναι «καυτή πατάτα», αλλά σπάνιο και βαρύτιμο πετράδι. Δεν της πρέπει να την «ξεπουλήσουμε» βιαστικά στα «ενεχυροδανειστήρια», αλλά της πρέπει να παλέψουμε και να βάλουμε πλάτη Όλοι για Αυτή, πόσο μάλλον τώρα που είναι καθαρή και ελεύθερη. Χρειάζεται ψυχή, μυαλό και “άντερα”. Οι τρόποι υπάρχουν. Φτηνά εισιτήρια διαρκείας για κάθε κατηγορία φιλάθλων που κατοχυρώνουν σε όλους την ιδιότητα του μέλους της Μητρικής ΑΕΛ και συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Φτηνά εισιτήρια αγώνα που επιτρέπουν σε όλους τη συμμετοχή στην κυριακάτικη ΑΕΛική γιορτή. Μαζική εξόρμηση για οικονομική ενίσχυση από τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες της πόλης και του νομού. Μαζικές ΑΕΛικές εκδηλώσεις ενίσχυσης του Σωματείου. Κάθε ιδέα για το καλό της ΑΕΛ είναι καλοδεχούμενη. Η σημαία της ΑΕΛ πρέπει να ξανακυματίσει έξω από κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση. Μετά τις σημερινές αρχαιρεσίες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει όλοι να πούμε όχι στα πισωγυρίσματα και στις πρακτικές που μας έφτασαν στο σημείο εκκίνησης. Πρέπει τώρα, απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος, να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις για να εκτοξευτούμε στην κορυφή. Η ΑΕΛ πρέπει να ξαναγίνει δική μας υπόθεση. Το μπορούμε γιατί το πιστεύουμε. Πίστεψέ το κι εσύ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ