ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Όταν άφησε τη Γη πριν από 36 χρόνια, είχε σχεδιαστεί για μια τετραετή αποστολή στον Κρόνο, και οτιδήποτε  μετά από αυτό ήταν μετέωρο. Αλλά, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες σήμερα (Πέμπτη), ο Voyager I είναι το πρώτο αντικείμενο κατασκευασμένο από άνθρωπο, που βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα…

Ένα επίτευγμα που κόβει την ανάσα και που μόνο να το φαντασιώνονται θα μπορούσαν στη ΝΑSA, όταν ξεκίνησε το 1977.

«Δεν ξέρω αν είναι στην ίδια κατηγορία με την προσεδάφιση στο φεγγάρι, αλλά είναι πολύ κοντά και αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο Donald A. Gurnett, καθηγητής της φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και ένας από τους συγγραφείς της εργασίας που δημοσιεύθηκε σήμερα (Πέμπτη) στο περιοδικό Science για το κατόρθωμα του Voyager. “Θέλω να πω, σκεφτείτε την απόσταση. Είναι δύσκολο ακόμη και για τους επιστήμονες να το κατανοήσουν. ”

Ακόμη και μεταξύ των πλανητικών επιστημόνων, οι οποίοι έχουν την τάση να κάνουν μεγάλα όνειρα, η ιδέα ότι κάτι που έχτισαν θα μπορούσε να ταξιδέψει τόσο μακριά και για τόσο πολύ καιρό είναι εντυπωσιακό.

Πληθώρα τηλεσκόπιων είναι στραμμένα σήμερα σε τμήματα του Γαλαξία μας, αλλά ο Voyager 1 μπορεί πλέον να αγγίξει και να αισθανθεί αυτή την ανεξερεύνητη περιοχή και να στείλει πίσω λεπτομερείς πληροφορίες. Με δεδομένη την απόσταση, χρειάζονται περίπου 17 ώρες για τα σήματα Voyager να φτάσουν στο Jet Propulsion Laboratory της NASA.

Ο μοναχικός πομπός, βρίσκεται 11.700 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη και ταξιδεύει με 38.000 μίλια ανά ώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ