ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

john (3)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΛΑΡΙΣΑΣ (Με αφορμή μια «αβλεψία» του ΠΥΣΔΕ)

Η παραβίαση από το ΠΥΣΔΕ Λάρισας μιας διαδικασίας που διασφάλιζε συνθήκες  αντικειμενικότητας ( σε μεγάλο βαθμό ) στις τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά κάθε Σεπτέμβρη δημιούργησε ένα τοπίο πλήρους ανατροπής στις αναθέσεις των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα εδώ και 12  χρόνια με τη σύμφωνη θέση της  ΕΛΜΕ το ΠΥΣΔΕ τοποθετούσε  με την εξής σειρά τους συναδέλφους στα λειτουργικά κενά :

α) Ειδικές κατηγορίες

β) Υπεράριθμοι  ( ΜΟΝΟΝ στην ομάδα σχολείων και σε ΜΙΑ ομάδα όμορων σχολείων )

γ) Εκπαιδευτικοί σε διάθεση

δ) Εκπαιδευτικοί που ζητούν απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕ και εκπαιδευτικοί που ήρθαν με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ.

Φέτος το ΠΥΣΔΕ ακολούθησε την  εξής απαράδεκτη διαδικασία.

Άφησε τη μεγάλη αριθμητικά  κατηγορία  των εκπαιδευτικών σε διάθεση σε “προσωρινή” τοποθέτηση  και δρομολόγησε την κατανομή μαθημάτων στα σχολεία στους έχοντες ΟΡΓΑΝΙΚΗ θέση αποκλείοντας τους παραπάνω  από την συγκεκριμένη κατανομή.

Έτσι μετά την πρώτη ανάθεση προχώρησε σε κατανομή μαθημάτων με τη δεύτερη ανάθεση  σε άλλες ειδικότητες ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ  με αυτήν την παρασπονδία μαθήματα πρώτης ανάθεσης από ειδικότητες που τα δικαιούνται !!

Η έκρηξη και η κατάφωρη αδικία και ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ δημιουργήθηκε κυρίως στον κλάδο ΠΕ02 – φιλόλογων με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να υπάρχουν 40 κατακερματισμένα κενά ( σε 6ωρα , 8ωρα κλπ ) ενώ οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 02 είναι 80.

Δημιουργεί το ΠΥΣΔΕ με αυτόν τον τρόπο μια νέα δεξαμενή πλεοναζόντων που κινδυνεύουν να βρεθούν τις επόμενες μέρες εκτός Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΟΦΕΙΛΕ το ΠΥΣΔΕ να τοποθετήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία ( εκπαιδευτικοί σε διάθεση ) ΠΡΩΤΑ σε κανονική τοποθέτηση στα λειτουργικά κενά και μετά να γίνει η κατανομή μαθημάτων στα σχολεία σε όλους .

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ΑΒΛΕΨΙΑ ή αμέλεια .

Είχε όλο το χρονικό περιθώριο μέχρι 10 Σεπτέμβρη να το κάνει.

Γιατί δεν  το έκανε ;

Η “αβλεψία” αυτή τροφοδοτεί ένα κλίμα ανθρωποφαγίας μεταξύ των ειδικοτήτων και εξυπηρετεί θαυμάσια  το Υπουργείο Διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης  στην προσπάθεια του  για την υπονόμευση της συνοχής και της ενότητας του κλάδου.

Εντάσσεται στο σχέδιο για τις δήθεν προχειρότητες με τις νέες αναθέσεις ( με την Ιστορία πχ να γίνεται είδος ρουλέτας και όπου κάτσει ) ώστε να υπάρχει τοπίο κινούμενης άμμου για την εργασιακή μας ασφάλεια.

Να μην πέσουμε στην παγίδα της αντιπαράθεσης μεταξύ ειδικοτήτων.

Στη σημερινή (13 Σεπ ) κατάληψη στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ

α) Ανάκληση όλων των τοποθετήσεων που έγιναν

β) Πρώτα τοποθετήσεις και μετά κατανομή μαθημάτων , όπως γινόταν 12 χρόνια τώρα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ πίσω από το συγκεκριμένο πρόβλημα να συνειδητοποιήσουμε την μεγάλη και πραγματική απειλή και σφαγή.

Τα κομμάτια του πάζλ που ξετυλίγονται συνθέτουν την εφιαλτική εικόνα των 150 χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο.

Το όλο εγχείρημα της “αβλεψίας” κατανέμει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ και ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ τις ποσοστώσεις και στο Υπουργείο Διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης σε όλες τις ειδικότητες.

Η επισφράγιση θα έρθει με την γενικευμένη εφαρμογή των κριτηρίων κινητικότητας  σε όλο το Δημόσιο του Υπουργείου Διοικητικής Απορρύθμισης.

Το μήνυμα σαφές.

Αν νόμισαν κάποιοι ότι θα απολύονταν μόνον νοσηλευτές πλανώνται  πλάνην οικτράν.

Φιλόλογοι , μαθηματικοί και κάθε ειδικότητα για να κατανεμηθούν σε όλους οι απολύσεις που επιτάσσει η ΤΡΟΙΚΑ στο δικομματικό θίασο που καμώνεται πως είναι η κυβέρνηση του τόπου.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ,ηχηρή , μαζική , αποφασιστική.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ .

Να γίνουμε η σπίθα που θα ανάψει την πυρκαγιά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ