ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου για τον ενιαίο φόρο στα αγροτεμάχια

xorafiΜέσω διαρροών η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα βασικά στοιχεία του νέου φόρου ( Ενιαίος Φόρος ακινήτων ), που θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται σε κάθε είδους ακίνητα : διαμερίσματα, μονοκατοικίες, εντός και εκτός σχεδίου πόλης οικόπεδα, χωράφια (καλλιεργήσιμα ή μη), βοσκότοπους, κτηνοτροφικές μονάδες κ.ά.

Ως Αγροτικός Σύλλογος θα θέλαμε να καταγγείλουμε την νέα φοροεπιδρομή που έρχεται με την εφαρμογή του νέου φόρου ως απαράδεκτη, γιατί θεωρούμε ότι με το νέο νόμο στοχεύουν στην μεταφορά φορολογικών βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να βρεθούν νέοι, ακόμη περισσότεροι πόροι για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα είναι βέβαιο ότι για τους  φτωχούς αγρότες, οι οποίοι ήδη  βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες των αντιλαϊκών και αντιαγροτικών πολιτικών, (Χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, χωρίς καμιά διασφάλιση της παραγωγής, καθυστέρηση εκτιμήσεων στην περιοχή μας από το χαλάζι της Άνοιξης, αύξηση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30%, μείωση επιστροφής ΦΠΑ από 11% σε 6%, μείωση επιστροφής φόρου πετρελαίου,  πώληση της ΑΤΕ στην τράπεζα Πειραιώς, η οποία από την επομένη μέρα αύξησε τα επιτόκια των καλλιεργητικών δανείων κατά 3%,αυθαίρετη ανάληψη από λογ/σμούς παραγωγών για πληρωμή δόσεων ενήμερων δανείων κ.λ.π ) οι συνέπειες από την εφαρμογή του νέου μέτρου θα είναι τραγικές.

– Θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό ακριβώς που λένε κυβερνητικά στελέχη: «όποιος δεν έχει να πληρώσει φόρο ακινήτων να πουλήσει την περιουσία του».

– Η νέα αφαίμαξη, με τη μορφή της φορολόγησης της αγροτικής γης, θα τους εξωθήσει στη μαζική εγκατάλειψη των εκμεταλλεύσεών τους.

Ήδη, τα κοράκια καραδοκούν. Στόχος η συγκέντρωση της γης στα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Και έτσι θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση γης και ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικά χέρια. Πρέπει ακόμη να αναφέρουμε για να κατανοήσει κάποιος που το πάει η συγκυβέρνηση, ότι με τον ίδιο νόμο μειώνεται σημαντικά η φορολογική επιβάρυνση μονοπωλιακών ομίλων και μεγαλοϊδιοκτητών.

Συνάδελφοι αγρότες,

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση έρχεται να μας πει, ότι πρέπει να πληρώσουμε τά χωράφια που δουλεύουμε, ενώ πριν από ένα χρόνο μας έλεγε άλλα, ότι για να ανακάμψει η οικονομία χρειαζόμαστε αγροτική παραγωγή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι και φτωχοί αγρότες χρειάζεται να αντιδράσουμε ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συμπαράταξη και μαζική πάλη  με τους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με στόχο να ανατραπεί συνολικά η πολιτική που μας εξαθλιώνει, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ