ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Συνδικάτου ΟΤΑ του Ν. Λάρισας

Οι σχολικοί φύλακες της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν την πορεία που ξεκίνησαν το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη  για την  κάθοδό  στην Αθήνα με τα πόδια, απαιτώντας καμία απόλυση και διαθεσιμότητα.   Στη διαδρομή τους  σταθμός θα είναι και η πόλη της Λάρισας.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ προχωράνε τα αντιλαϊκά τους μέτρα τσακίζοντας μισθούς και μεροκάματα καταργώντας Συλλογικές Συμβάσεις μειώνοντας  τις συντάξεις στα επίπεδα του επιδόματος, ανοίγοντας το δρόμο για ανάκαμψη της κερδοφορίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζίτες, βιομηχάνους μέσα από την «επανεκκίνηση της οικονομίας».

Προωθούν νέες  απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά την διαθεσιμότητα –  απόλυση  σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνόμων  , απελευθερώνουν τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,  νέα φοροχαράτσια ετοιμάζουν όπως αυτό των 25ευρώ στα νοσοκομεία  κ.α.

Κλείνουν, συγχωνεύουν, καταργούν υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία. Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με νόμους, με Υπουργικές Αποφάσεις πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, του παρέχουν φοροαπαλλαγές και κίνητρα για την ανάπτυξή του και τομείς σίγουρης κερδοφορίας. Επεκτείνουν τις ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ, με ΣΔΙΤ, προγραμματικές συμβάσεις, εργολαβίες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωφελή Εργασία κ.α.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων, ποιος κλάδος, ή ποια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α.). Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.

 Γύρνα την πλάτη σε συνδικαλιστικές ηγεσίες και δημοτικές αρχές  που κάνουν τώρα ότι ξαφνιάστηκαν, που δηλώνουν ότι δεν ήξεραν…Είναι όλοι αυτοί που συμφώνησαν με τον «Καλλικράτη»  που συμφώνησαν στην «κινητικότητα»και την «αξιολόγηση» δηλαδή στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα   απέναντι σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική, που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου,   πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα και να μπεις μπροστά. Κανένας δεν θα σου χαρίσει τη δουλειά σου, κανένας δεν θα σε γλιτώσει από τα βάσανα σου.

Ότι κατακτήθηκε επί δεκαετίες με αίμα και αγώνες λεηλατήθηκε με τον πλέον μεθοδευμένο και επαίσχυντο τρόπο για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλέμπορων των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.  Το συνδικάτο ΟΤΑ Ν, Λάρισας, ενώνει  τη φωνή  και τη δύναμη του, με τη φωνή σας ,με τη φωνή  όλων των ανέργων, όλων των εργαζομένων.

Γινόμαστε  συνοδοιπόροι στον αγώνα σας  για να δυναμώσουν οι αγώνες, να   πάρει  σάρκα και οστά η λαϊκή συμπαράταξη.  Να γίνει ποτάμι, χείμαρρος που θα πνίξει την αντιλαϊκή  λαίλαπα  και αυτούς που την υπηρετούν .βροντοφωνάζοντας   μαζί σας φτάνει ποια.   Μέχρις εδώ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

• Πάρτε πίσω τώρα όλες τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνόμων.

• Καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  – καμία  «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   

• Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

• Καμιά ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών στους ΟΤΑ.

• Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.

• Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους σχολικούς φύλακες και να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του ν. Λάρισας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Ε. Ε. -Δ.Ν.Τ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ