ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ‘ΡΘΕΙΣ…

johnΤην 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας τίμησαν τα νήπια των 5ου – 7ου Νηπιαγωγείων Τυρνάβου, τα οποία αφού ετοίμασαν τα δωράκια τους για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, επισκέφτηκαν το Κ.Α.Π.Η του Δήμου Τυρνάβου.

Τα μικρά παιδιά αφού τραγούδησαν , κέρασαν τους απόμαχους της ζωής έκαναν πράξη κάτι τόσο αληθινό και συγχρόνως απόμακρο, όταν είσαι νέος : το γνωμικό που έχει ειπωθεί εδώ και πολλά χρόνια: ”Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα ‘ ρθεις”.

“Ο παππούς και η γιαγιά είναι οι ρίζες του δέντρου κάθε οικογένειας,  είναι ο δεσμός μας με τους προγόνους και την ιστορία μας, είναι ο κρίκος που ενώνει το παλιό με το καινούριο, είναι η αγκαλιά, το χάδι, το άγγιγμα που ανοίγει την πόρτα σ’ ένα κόσμο αγάπης, φροντίδας, όπου τα παραμύθια, οι μυρωδιές από τα φαγητά και τα γλυκά του κυριακάτικου τραπεζιού, τα παιχνίδια, οι βόλτες, τα λουλούδια, οι καλοκαιρινές διακοπές, δεν λείπουν αλλά βρίσκονται πάντα εκεί και μας περιμένουν…

Είναι  ο καθρέφτης της ψυχής μας, ο συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα της ζωής μας. Είναι εκείνοι που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται, να προσφέρουν, να διεκδικούν. Με δύναμη ψυχής, αξιοπρέπεια και σοφία δείχνουν τη διαδρομή που όλοι μας θα ακολουθήσουμε, δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο στους νεώτερους να βελτιωθούν και να αισθανθούν υπερηφάνεια για όσα θα καταφέρουν στη ζωή τους”, αναφέρουν οι νηπιαγωγοί που συνόδευαν τα παιδιά στην επίσκεψή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ