ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ

τυρνΤην παντελή αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου συνάντησε άτομο το οποίο προσφέρθηκε να διδάξει δωρεάν ισπανικά σε δημότες, αφού οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής με διάφορα προσχήματα δεν του έδωσαν καμία από τις πολλές δημοτικές αίθουσες που υπάρχουν, ενώ του πρότειναν ως λύση να νοικιάσει αίθουσα για να κάνει τα μαθήματα!!! με αποτέλεσμα τα περίπου 30 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας να είναι μετέωρα και γεμάτα απορίες για τη στάση της δημοτικής αρχής.

Ο αντιδήμαρχος στον οποίο απευθύνθηκε ο εθελοντής δάσκαλος αφού πέρασαν σχεδόν 3 εβδομάδες του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αίθουσα, ενώ στην επισήμανση ενός από τους υποψήφιους μαθητές ότι υπάρχουν αίθουσες τους παρέπεμψε σε άλλο εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν βρεθεί κενή αίθουσα θα το ρύθμιζε ο ίδιος ως τέλος της εβδομάδας και τους παρότρυνε να κάνουν μια έρευνα για το αν υπάρχει κάποια κενή αίθουσα στο χώρο της μουσικής σχολής του Αμπελώνα. Δάσκαλος και υποψήφιος μαθητής πήγαν στο χώρο της μουσικής σχολής στον Τύρναβο, συνάντησαν τη διευθύντρια και ρώτησαν για τις αίθουσες στη μουσική σχολή στον Αμπελώνα. Η διευθύντρια τους είπε ότι περίπου δύο μέρες την εβδομάδα είναι όλες εντελώς ελεύθερες και τις άλλες μέρες απασχολούνται μόνο με δύο ώρες μαθήματα εκτός Σαββάτου. Την επόμενη πήγαν και συνάντησαν τον δημοτικό σύμβουλο οποίος όμως τους είπε ότι έψαξε το θέμα και πως δε μπορεί να παραχωρήσει δημοτική αίθουσα για μαθήματα Ισπανικών σε δημότες. Τον ρώτησαν γιατί και τους είπε δε γίνεται γιατί μετά μπορεί να ζητήσει και κάποιος άλλος να κάνει πχ αγγλικά. Τον ρώτησα για τη ζωγραφική που επίσης στεγάζεται στο ίδιο χώρο και τους απάντησε πως η ζωγραφική είναι «άλλο». Η μόνη λύση που τους πρότεινε ήταν να νοικιάσει ο δάσκαλος μια αίθουσα και να κάνει δωρεάν μαθήματα!!!

Σε αφήνει άφωνο πραγματικά η περιγραφή της συνάντησης με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου που αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχουν τους δημότες γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και το κυριότερο ότι βγάζουν σπυράκια όταν ακούν για εθελοντικές δράσεις και για πρωτοβουλίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Αλλωστε ήταν αυτοί που κατάργησαν χωρίς καμία εξήγηση το τμήμα μαθησιακών δυσκολιών, που έκλεισαν το κοινωνικό παντοπωλείο, που σταμάτησαν όλες τις ουσιαστικές δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού στο δήμο Τυρνάβου.

Δεν το έχουν οι άνθρωποι και το δείχνουν καθημερινά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ