ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

pasy-agrotesΗ ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για οργάνωση της κοινής δράσης και του συντονισμού των αγροτών και κτηνοτρόφων, με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της πανελλαδικής σύσκεψης της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στη Λάρισα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ να βάλουν τα δυνατά τους για την προετοιμασία και την πετυχημένη οργάνωση των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων που προγραμματίζονται να γίνουν, το προσεχές διάστημα, σε εφορίες, τράπεζες, γραφεία της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε πολλούς νομούς της χώρας.

Εντατικές θα είναι οι προσπάθειες και για την επιτυχία των αγροτικών συλλαλητηρίων που προγραμματίζονται σε διάφορες περιοχές – απόφαση για πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, στις 10 Δεκέμβρη, στη Λάρισα, έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και για την ίδια μέρα προγραμματίζεται παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο κτηνοτρόφων – ενώ στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των επιτροπών των αγροτικών μπλόκων που είχαν συγκροτηθεί στη διάρκεια της μεγάλης, πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, τον περασμένο Φλεβάρη.

Στις αρχές του ερχόμενου Γενάρη θα ξαναγίνει πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ στην οποία θα εξεταστούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που θα έχει γίνει μέχρι τότε και η παραπέρα πορεία του αγώνα.

 

Κοινό μέτωπο

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πρόσφερε 1000 ευρώ στην ΠΑΣΥ ως οικονομική της ενίσχυση για την αντιμετώπιση των αναγκών της ενόψει και των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στον χαιρετισμό του εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γ. Πέρρος, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος στους αγώνες της αγροτιάς και ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: Είμαστε εδώ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπουν στη μάχη, στην κοινή δράση, όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι, όλοι όσοι πιστεύουν ότι οι αγώνες θέλουν συμμαχία. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για συλλογική οργάνωση παντού. Η κοινωνική συμμαχία μπορεί και πρέπει να δώσει αισιοδοξία και προοπτική στους αγώνες. Θέλουμε να χτίσουμε μια κοινωνία στην οποία τα παιδιά της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα είναι αφέντες του πλούτου που παράγουν.

 

Με πληροφορίες από 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ