1 ΝΕΚΡΟΣ, 4 ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ 10 ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

troxΕνας νεκρός, ο οδηγός του ΙΧ, ένας πολύ βαριά, ο οδηγός της νταλίκας που μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, 3 βαριά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο και 10 ελαφρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό ήταν ο θλιβερός απολογισμός του τριπλού τροχαίου που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 μ.μ. στα Τέμπη.

Nεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου Μιχάλης Ζιώγας, 46 ετών ελεύθερος επαγγελματίας από τη Ραψάνη ενώ, βαριά τραυματίστηκαν η 6χρονη κορούλα του η οποία επέβαινε μαζί με την αδελφή της και τη μητέρα της στο μοιραίο ι.χ.

Στο τροχαίο είχαν εμπλακεί ένα λεωφορείο, μία νταλίκα και ένα ΙΧ και λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν οχήματα της ΠΥ και 18 ασθενοφόρα ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στην ε.ο.

Ολα συνέβησαν όταν το ΙΧ προσπαθώντας να προσπεράσει το λεωφορείο ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω στη νταλίκα, η οποία με τη σειρά της συγκρούστηκε με το λεωφορείο.

Για το τροχαίο η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ αναφέρει: “Κατόπιν της πρώτης κλήσης που δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι περιφερειακές μονάδες ασθενοφόρων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο του συμβάντος. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέφθασαν 18 ασθενοφόρα με τους διασώστες και τους Γιατρούς να ξεκινούν άμεσα την παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους εμπλεκομένους. Επι τόπου ανασύρθηκε ένας νεκρός άντρας ενώ ένας ακόμη τραυματίας διασωληνώθηκε από γιατρό κινητής μονάδας του Ε.Κ.Α.Β. που είχε σπεύσει στο σημείο. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 15 τραυματίες όπου και μεταφέρθηκαν στα 2 νοσοκομεία της Λάρισας.

Η αρτιότητα της όλης σχεδίασης και της τελικής αντιμετώπισης του συμβάντος σε συνδυασμό με τη συνεχή ροή πληροφοριών των γιατρών του Ε.Κ.Α.Β. με τα νοσοκομεία της Λάρισας, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου, με τους διασώστες και τους Γιατρούς του να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης όλων των περιστατικών που προκύπτουν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ