3ο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

antΜετρώντας αντίστροφα για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, η πόλη στολίζεται και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα γίνεται πιο ευχάριστη και αισιόδοξη. Η υπάρχουσα όμως οικονομική κρίση δυσχεραίνει τη δυνατότητα όλο και περισσότερων συμπολιτών μας να αντλήσουν από τη χαρά των ημερών και καθιστά όλο και πιο απόμακρη την ιδέα της απόκτησης νέων αγαθών.

Για το λόγο αυτό η Τράπεζα Χρόνου, των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει το 3ο Ανταλλακτικό της Παζάρι, από 9 Δεκεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2013, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 15:00, στην οδό Ηπείρου 74 (ανάμεσα Ρούσβελτ και Ασκληπιού) και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να ανταλλάξουν αντικείμενα που δε χρειάζονται πλέον με άλλα της αρεσκείας τους και να ανακαλύψουν μέσα από τις προσφορές των συμπολιτών τους μικρούς «πολύτιμους» θησαυρούς, σε ένα ζεστό και γιορτινό περιβάλλον διακοσμημένο με ζωγραφιές και χειροτεχνίες που κατασκεύασαν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό μικροί μαθητές από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.

Με το σύνθημα «Αυτό που σου λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται» οι Λαρισαίοι καλούνται να συμμετέχουν στο θεσμό της ανταλλακτικής οικονομίας, ανταλλάζοντας όσα από τα παλιά τους ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, σχολικά είδη, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, cd, dvd, χειροποίητες κατασκευές και ότι άλλο δε χρειάζονται πλέον με αντικείμενα που διαθέτουν ιδιώτες και επιχειρήσεις της πόλης. Οι ανταλλαγές πραγματοποιούνται με βάση την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ) με την προϋπόθεση να επιδεικνύεται δελτίο ταυτότητας και Κάρτα Ωφελουμένου (όπου αυτή υπάρχει). Ειδικότερα, για τις ημέρες των εορτών όλοι οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών κερδίζουν επιπλέον 20 ΤΕΜ στο λογαριασμό τους ενώ σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες, ήδη εγγεγραμμένους και νέους, χαρίζονται 10 ΤΕΜ για να εξασφαλίσουν άμεσα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Παράλληλα με τις προαναφερθείσες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ου Ανταλλακτικού Παζαριού θα συντελείται συλλογή τροφίμων, προϊόντων παντοπωλείου και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λαρισαίων.

Για περαιτέρω πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στο 3ο Ανταλλακτικό Παζάρι επικοινωνήστε με την Τράπεζα Χρόνου στο τηλ 2410-232978.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ