ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Επιτροπή Αγώνα για φθηνό νερό του δήμου Τυρνάβου που συνεδρίασε με αφορμή τις νέες απειλές του δημάρχου για διακοπές υδροδότησης σε όσους οφείλουν στη ΔΕΥΑΤ αλλά και την πρόσκλησή του στους οφειλέτες να ενταχθούν σε ρύθμιση, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλο θράσος και ενδεικτική αναλγησία ο δήμαρχος Τυρνάβου επιχείρησε για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους κατοίκους του Αμπελώνα, καλώντας τους να μπουν στη «γενναιόδωρη» ρύθμιση των 12 άτοκων δόσεων για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑΤ και απειλώντας με διακοπή της υδροδότησης όσους δεν ενταχθούν σε αυτή.

Φυσικά για μια ακόμη φορά δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάτι και να απαλλάξει τους δημότες από τα ληστρικά τιμολόγια του 2ου και 3ου τριμήνου του 2011 που αυθαίρετα επέβαλε και τα οποία οδήγησαν σε αντιδράσεις και σε άρνηση πληρωμών, αφού τα ποσά που χρέωσε η ΔΕΥΑΤ σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν είναι δυνατό να πληρωθούν από τα φτωχομεσαία νοικοκυριά της περιοχής.

Ο δήμαρχος με το κάλεσμά του που συνοδεύεται και από δηλώσεις για μεγάλα έργα υποδομής τα οποία στον Αμπελώνα είναι ημιτελή και προκαλούν ήδη πολλά προβλήματα, έχει έναν αποκλειστικό σκοπό:

Να εγκλωβίσει όλους αυτούς που θα μπουν στη ρύθμιση αποδεχόμενοι τα αυθαίρετα ποσά που τους χρέωσε.

Η Επιτροπή Αγώνα για φθηνό νερό μετά και από αυτή την εξέλιξη, που αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος και η παράταξή του δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα καλούμε τους κατοίκους του δήμου να μην υποκύψουν σε καμία πίεση, να μην ενταχθούν σε καμία ρύθμιση και να συνεχίσουν την πίεση μην πληρώνοντας τους λογαριασμούς μέχρι η δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις αυθαίρετες αυξήσεις που επέβαλε.

Λέμε ξεκάθαρα σε όλους τους κατοίκους ότι:

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ

Καλούμε τους κατοίκους του δήμου Τυρνάβου να συνεχίσουν τον αγώνα τους για φθηνό νερό χωρίς ειδικό τέλος 80% βάσει των αιτημάτων μας:

– 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει άμεσα την τιμολογιακή της πολιτική και να δώσει λύση στο πρόβλημα με τα παραφουσκωμένα τιμολόγια.

Λέμε ξεκάθαρα στον δήμαρχο Τυρνάβου ότι οι κάτοικοι του δήμου δεν μπορούν και δεν θέλουν να ενταχθούν σε καμία ρύθμιση.

Ας το καταλάβει επιτέλους ο δήμαρχος ότι σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία που οι πολίτες βάλλονται από τη ληστρική πολιτική των κυβερνήσεων του μνημονίου και καλούνται να πληρώσουν καθημερινά υπέρογκα ποσά για φόρους και τέλη, θα πρέπει ο δήμος να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στους αγώνες τους και όχι να τους προκαλεί ένα ακόμη πρόβλημα αυξάνοντας το κόστος κοινωνικών αγαθών όπως είναι το νερό.

Ας μάθει επιτέλους ότι το νερό είναι αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα.

Όσο για τις απειλές του ότι θα προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης σε όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση, του κάνουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία διακοπή.

Θα βρει απέναντί του τους χιλιάδες κατοίκους που συνεχίζουν τον αγώνα τους και δεν πληρώνουν τα πανάκριβα τιμολόγια του νερού. Άλλωστε μπορεί να παραδειγματιστεί από όσα έγιναν στο δήμο Αγιάς και από την απολογητική στάση της εκεί ΔΕΥΑ  μετά τις δύο διακοπές υδροδότησης στην Καρίτσα.

Τέλος επειδή πλησιάζουν οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους υποψηφίους να πάρουν θέση και να δεσμευθούν για λύση στο πρόβλημα, και θα είμαστε οι πρώτοι που θα ακούσουμε τις προτάσεις εκάστου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ