ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΕΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

MPOYRDELOΤη “χορήγηση δύο επιπλέον αδειών για εγκατάσταση και χρήση οικήματος, εντός του οποίου θα ασκείται η δραστηριότητα επ’ αμοιβής εκδιδομένων προσώπων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Τυρνάβου”, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου, κάνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο το δήμο κέντρο αγοραίου έρωτα,

αφού πλέον στα διοικητικά του όρια θα λειτουργούν συνολικά 5 οίκοι ανοχής. Οι τρεις οίκοι ανοχής είχαν πάρει άδεια πριν από 2 χρόνια από την ίδια δημοτική αρχή.

Με την εισήγησή του ο δήμαρχος προκάλεσε ερωτήματα αφού για να δικαιολογήσει την πρότασή του περί αύξησης του αριθμού των αδειών για οίκους ανοχής, υποστήριξε ότι «στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου υποβλήθηκαν επιπλέον αιτήσεις ενδιαφερομένων προσώπων, ύστερα από τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας κατά την ανάληψη της νέας αυτής αρμοδιότητας στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης, και ως εκ τούτου προτείνεται ο αριθμός των ανωτέρω αδειών να αυξηθεί κατά δύο ακόμη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εκδίδεται με βάση τις “…ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και ανάγκες, που έχουν σχέση κυρίως με τον πληθυσμό και τη σύνθεσή του, την ύπαρξη στρατοπέδων, λιμανιών και βιομηχανικών μονάδων καθώς και με την ανάπτυξη εμπορικών ή άλλων δραστηριοτήτων που επιβάλλουν απασχόληση ή διέλευση ατόμων από άλλες περιοχές.”…

Την αντίθεσή τους στη χορήγηση αδειών εξέφρασαν με τις τοποθετήσεις και την ψήφο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Σακοράφας, Ν. Μπαντόγιας, Ελ. Μάγγου – Στατήρη και Στ. Χατζηκράχτης.

Ο Γ. Σακοράφας επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα σοβαρό και απαράδεκτο για τις οργανωμένες κοινωνίες, που υποβαθμίζει τη περιοχή.

Ο Στ. Χατζηκράχτης τόνισε ότι το θέμα είναι φοβερά ευαίσθητο και θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί πιο ώριμα.

Η Ελ. Μάγγου – Στατήρη είπε πως θα έπρεπε να ζητηθεί και να ληφθεί υπόψη και η γνώμη άλλων φορέων της περιοχής του δήμου Τυρνάβου επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν προάγει τον πολιτισμό αλλά αποτελεί προσβολή για τις γυναίκες.

Αντίθετος με τη χορήγηση αδειών ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδιάς Κ. Κουτσονάκος, που είναι και μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ