ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ & ΡΕΣΩ -ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός ο εφευρετικός τρόπος για να θερμάνει κανείς το σπίτι του χρησιμοποιώντας γλάστρες και ρεσώ, είναι συναρπαστικός, αφού χρησιμοποιεί τις επιστημονικές αρχές της μεταφοράς θερμότητας με συναγωγή (η συναγωγή είναι ένας από τους τρεις τρόπους μετάδοσης της θερμότητας από ένα σώμα/σύστημα μεγαλύτερης θερμοκρασίας σε ένα άλλο μικρότερης θερμοκρασίας), και μπορεί να θερμάνει ένα δωμάτιο για περίπου 8 ώρες την ημέρα…

Ο δημοσιογράφος Dylan Winter δημιούργησε μια θερμάστρα χρησιμοποιώντας 4 ρεσώ τα οποία τοποθέτησε σε ένα κουτί από κασσίτερο και κάλυψε με δύο κεραμικές γλάστρες.

Κατασκευή

Τα ρεσώ τοποθετούνται σε ένα κουτί από κασσίτερο και καλύπτονται με μια μικρή γλάστρα ανάποδα.

Η τρύπα στην κορυφή της γλάστρας καλύπτεται με το μεταλλικό περίβλημα που έχει απομείνει από κάποιο ρεσώ. Η γλάστρα αυτή καλύπτεται από μια άλλη γλάστρα, μεγαλύτερη της οποίας η τρύπα μένει ακάλυπτη.

Αυτό το σύστημα λειτουργεί, επειδή τα κεριά παράγουν αέρια γεμάτα θερμά σωματιδία που συλλαμβάνονται και διοχετεύονται μέσα από τις γλάστρες. Καθώς τα σωματίδια θερμού αέρα είναι ελαφρύτερα από τον αέρα, φεύγουν μέσα από την τρύπα στην ψυχρότερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κρύος αέρας πέφτει μέσα στις θερμές περιοχές και δημιουργεί ρεύματα μεταφοράς. Έτσι η θερμότητα μεταφέρεται από τη μια γλάστρα στην άλλη, και στη συνέχεια έξω από την τρύπα.

trueactivist.com

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ