ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΕΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για φθηνό νερό

ΝΕΡΟ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣΗ Επιτροπή Αγώνα για φθηνό νερό αποδεικνύοντας ότι είναι ακόμα «ζωντανή» και αναπνέει τον βρώμικο αέρα της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, ο οποίος είναι γεμάτος από ψεύδη, λοιδορία, συκοφαντία και αν μη τι άλλο ανεντιμότητα, απαντάει στις απέλπιδες προσπάθειες της δημοτικής αρχής να επικρατήσει στην τοπική κοινή γνώμη…

Μην αντέχοντας άλλο την λοιδορία από την πλευρά της δημοτικής αρχής, η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό διαπιστώνει τα εξής:

Ζήσαμε ανεκδιήγητες στιγμές στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου μας έσυρε, νομίζοντας ότι έτσι θα σταματήσει μία ολόκληρη πόλη στο να αγωνίζεται.

Μετά και την 13η Δεκεμβρίου 2013, όπου για τελευταία (;) φορά ο δήμαρχος εναγωνίως ήρθε μαζί με τους «πιστούς» οπαδούς του για να δικάσει απλούς και προπάντων αθώους πολίτες, με το ύφος του κατηγόρου, του αλάνθαστου και του τιμωρού, διαπιστώνουμε ότι αυτή η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν θέλει αλλά και ούτε επιθυμεί να δώσε λύση στα προβλήματα που μόνη της δημιούργησε…

Το πρόβλημα αυτό είναι το πολυσυζητημένο πανελλαδικά θέμα του νερού. Όταν πριν 3 χρόνια σχεδόν, μια χούφτα ανθρώπων ξεκίνησαν να βρουν μιαν απάντηση στα υπέρογκα τιμολόγια του νερού που ήρθαν ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ,  βρήκαν την πόρτα του δημάρχου κλειστή, τα αυτιά των δημοτικών συμβούλων αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κεκλεισμένα και τελικώς κατάφεραν (η δημοτική αρχή), όχι μόνο να πληρωθούν αυτά τα τιμολόγια, αλλά και να ξεσηκώσουν ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου. Και αυτό γιατί περίπου 4500 υπογραφές μαζεύτηκαν σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα, οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΤ, μένουν ακόμη και σήμερα απλήρωτοι, και οι κάτοικοι του Δήμου περιμένουν εναγωνίως ακόμη λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η δημοτική αρχή.

Το γεγονός και μόνο, όπου με το πρόσχημα της προσωρινής του εξουσίας, χρησιμοποίησε όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους ενάντια στους πολίτες, τον καταδεικνύει ότι είναι πλέον ανίκανος. Κε δήμαρχε, δια ποίον λόγο έφερνες την αστυνομία και τα ΜΑΤ, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο; Δια ποίον λόγο κίνησες γη και ουρανό ώστε ο εισαγγελέας με συκοφαντικές μαρτυρίες εκ μέρους υμών, να κάνει μηνύσεις εναντίον μελών της Επιτροπής; Τι ήθελες να καταφέρεις;  Δεν ξέρεις ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»;

Επίσης διαβάσαμε στο χθεσινό φύλλο της Ελευθερίας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής και προφανέστατα του δημάρχου Νίκου Μαλάκου να «κερδίσει» τους οικονομικά δυσκολεμένους καταστηματάρχες του Τυρνάβου, με το να άρει το 2% που δεν μπορούσε να εισπράξει. Εδώ τονίζουμε ότι είμαστε μαζί με τους καταστηματάρχες του Τυρνάβου και τους συμμεριζόμαστε, και το γράφουμε αυτό διότι ο δήμαρχος πολλάκις χρησιμοποίησε την μέθοδο αυτή, το να σπέρνει διχόνοια ανάμεσα στους κατοίκους. Έχει χρησιμοποιήσει πολλάκις ανέντιμες μεθόδους επιβολής της παράλογης πολιτικής του. Με ύπουλα ψέματα προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους της πόλης του Τυρνάβου ότι αυτοί πληρώνουν νερό για όλο το Δήμο, και ειδικότερα για την πόλη του Αμπελώνα. Αυτό όμως δεν ισχύει αλλά και ούτε πέρασε στην συνείδηση του λαού, διότι ο κόσμος διαθέτει και νου και γνώση και έχει αληθινά κριτήρια, και δεν πίστεψε στις λοιδορίες της δημοτικής αρχής. Έτσι ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάτοικοι της πόλης του Τυρνάβου που όχι μόνο δεν πιστεύουν αυτά που λέει η δημοτική αρχή, αλλά εφαρμόζουν και το μέτρο πίεσης από την πλευρά των κατοίκων του Αμπελώνα, στο να μην πληρώνουν λογαριασμούς νερού. Έτσι το παιχνίδι που παίζει η δημοτική αρχή το έχει χαμένο ΚΑΙ στην πόλη του Τυρνάβου. Εάν νομίζει ότι έχοντας την προσωρινή καρέκλα της εξουσίας μπορεί και να διαφεντεύει τους πάντες και τα πάντα, η ιστορία έχει να του αποδείξει ότι «πλανάται πλάνην οικτράν»……

Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό τον προσκαλεί για μία ακόμη φορά και δεν θα σταματήσει, να πάψει να έχει αυτό το αγέρωχο ύφος και να καθίσει σοβαρά να ασχοληθεί με τους ανθρώπους όπου κατηγόρησε, συκοφάντησε και χρέωσε υπέρογκα τιμολόγια με κατανάλωση και τιμές που βόλευαν την είσπραξη χρημάτων και μόνο. Ζητούμε να πάρει πίσω τα υπέρογκα τιμολόγια του 2011 και εντεύθεν, με την ίδια ευκολία που μεταχειρίστηκε το φόρο 2%. Να σταματήσει να φέρει μικροπρεπείς δικαιολογίες, να σταθεί για μια έστω φορά ισάξιος των περιστάσεων και στο ύψος της θέσης όπου κατέχει και να ζητήσει συγνώμη από έναν ολόκληρο Δήμο όπου αναστάτωσε τόσο πολύ και χωρίς λόγο.

Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό του θυμίζει τα αιτήματά της, στην βάση των οποίων τον προσκαλεί να λύσουν από κοινού το πρόβλημα:

–  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),

–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,

–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,

και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται τον δίκαιο αγώνα όπου ξεκίνησε, και ελπίζει να βρει λύση αν όχι τώρα, με την επόμενη δημοτική αρχή, η οποία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματα και τους δίκαιους αγώνες ολόκληρου του Δήμου.

Γι’ αυτό λοιπόν καλεί τους κατοίκους ΟΛΟΥ του Δήμου να έχουν υπομονή και καρτερία, τόλμη και αγωνιστικότητα,  σε τούτον τον αγώνα και να ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούμε, διότι «εμείς κρατούμε το μαχαίρι, εμείς και το πεπόνι».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com