ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΑΛΓΗ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ!

Η επιστήμη έχει μια έκπληξη για εμάς. Οι μηχανικοί του Τμήματος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού Εθνικού Εργαστηρίου Ενέργειας έχουν επινοήσει έναν τρόπο για να μετατρέπουν άλγη (Η άλγη είναι ένας φωτοσυνθετικός οργανισμός (φυτό), και για να αναπτυχθεί χρειάζεται φως, και θρεπτικά συστατικά) σε αργό πετρέλαιο σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτό το πετρέλαιο μπορεί στη συνέχεια να γίνει βενζίνη για μηχανές…

Συγκινηθήκατε ή ακόμα; Διαβάστε τις επιπτώσεις της σημαντικής αυτής ανακάλυψης. Ως μια από τις πιο άφθονες μορφές ζωής στον πλανήτη, η άλγη είναι ένας τέλειος υποψήφιος για μετατροπή σε βιοκαύσιμα. Για να αντικαταστήσουμε το σύνολο του πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με καύσιμη άλγη, θα χρειαστούμε ένα αγρόκτημα που θα καλύπτει μόλις το 0,42 % του εδάφους της χώρας. Συγκριτικά, θα χρειαζόταν η μισή έκταση των Ηνωμένων Πολιτειών για να καλλιεργηθεί σόγια προς αντικατάσταση του πετρελαίου με βιοντίζελ.

Το καύσιμο από άλγη δεν είναι μια νέα ιδέα, φυσικά, και δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μετατρέπουν άλγη σε ορυκτά καύσιμα. Είναι η πρώτη φορά όμως που το κάνουν χωρίς κόπο και τόσο γρήγορα. Άλλες μέθοδοι απαιτούν πολύ χρόνο και ενέργεια για να αντικατασταθεί το πετρέλαιο. Η νέα μέθοδος λύνει αυτό το πρόβλημα.

«Είναι σαν να χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, μόνο που οι πιέσεις και θερμοκρασίες που χρησιμοποιούμε είναι πολύ υψηλότερες», δήλωσε ο Douglas Elliott, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. «Κατά μία έννοια, αναπαράγουμε τη διαδικασία της Γης που μετατρέπει την άλγη σε πετρέλαιο κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Εμείς απλά το κάνουμε πολύ πιο γρήγορα.”

Το βιοντίζελ από άλγη θα βρίσκεται στο βενζινάδικο της γειτονιάς σας πολύ νωρίτερα από ό,τι νομίζετε. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ έχει ήδη έναν εταίρο, τη Genifuel, που εργάζεται για την εμπορευματοποίηση της διαδικασίας ώστε το καύσιμο από άλγη να καταστεί ανταγωνιστικό με ό,τι βρίσκεται ήδη στην αγορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ