ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

sarxosis2Με αφορμή τα παράπονα που εκφράζουν δεκάδες δημότες του δήμου Τυρνάβου σχετικά με την απόφαση του δημάρχου να μη χορηγεί βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας σε όσους οφείλουν ακόμη και στη ΔΕΥΑΤ, από το γραφείο Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Σαρχώση, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω των μνημονιακών περικοπών σε  μισθούς  και συντάξεις, της ανεργίας και της ληστρικής φοροεπιδρομής σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την απόφαση του δημάρχου Τυρνάβου Ν. Μαλάκου, να συνδέσει τελείως αυθαίρετα και παράνομα τη χορήγηση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας με τις οφειλές που μπορεί να έχει ο κάθε δημότης, είτε προς το δήμο είτε, προς τα νομικά του πρόσωπα.

Επειδή πιστεύουμε ότι η χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε μόνιμου κατοίκου, ο οποίος μπορεί, όπως αναφέρει και το άρθρο 279 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, να αποδείξει ότι κατοικεί μόνιμα στα όρια του δήμου Τυρνάβου και επειδή θεωρούμε ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος για να δικαιολογήσει την άρνησή του δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα, αφού τα άρθρα νόμων τα οποία επικαλείται για να δικαιολογήσει την άρνησή του, δεν αναφέρονται σε κανένα σημείο τους στη σύνδεση χρέους και χορήγησης βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, καλούμε έστω και τώρα τον κ. δήμαρχο να αναθεωρήσει την παράνομη απόφασή του που δημιουργεί επιπλέον σοβαρά προβλήματα στους δημότες και να τηρήσει τη νομιμότητα που απαιτεί την άμεση χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του δήμου Τυρνάβου, πριν προκαλέσει ζημιές σε όσους αρνείται τη χορήγηση αυτών των βεβαιώσεων.

Αλλωστε πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ρόλος του κάθε δημάρχου είναι να βοηθά και να στηρίζει και όχι να τιμωρεί τους δημότες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ