ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΔΑΚΕΓια την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας η ΔΑΚΕ καθηγητών νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι  πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής Μονάδας.

Στη συνέχεια αναφέρει ακόμη τα εξής: «Με την Υ.Α. ΦΕΚ 614/15-3-2013, η αξιολόγηση της σχολικής Μονάδας καθίσταται πλέον υποχρεωτική. Διατυπώνει όμως τις παρακάτω ενστάσεις σχετικά με την πρώτη εφαρμογή της.

1. Ενώ ο νόμος έχει ψηφιστεί από το Απρίλιο του 2013 και αναφέρεται ρητά η εφαρμογή του θεσμού της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής Μονάδας με την έναρξη του Σχολικού Έτους 2013-2014, υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τη πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να καλούνται οι συνάδελφοι στο μέσο της σχολικής χρονιάς να διεκπεραιώσουν έργο ενός έτους.

2. Με το πρόσχημα της αξιολόγησης, η κυβέρνηση έχει καθηλώσει χιλιάδες συναδέλφους βαθμολογικά και μισθολογικά εδώ και τρία χρόνια. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας με τη χορήγηση του επόμενου βαθμού στους συναδέλφους που έχουν πλεονάζοντα χρόνο με την έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης.

3. Είμαστε αντίθετοι με τη σύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής Μονάδας από εξωτερικούς αξιολογητές.

4. Επί είκοσι και πλέον  έτη, η πολιτεία, αδιαφορεί για την ουσιαστική επιμόρφωση των συναδέλφων και τη στήριξη του εκπαιδευτικού τους έργου. Σήμερα καλούμαστε, με ελλιπή ενημέρωση και χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο. Απαιτούμε την άμεση έναρξη της επιμόρφωσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ