ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Ισόβια και 25 χρόνια, καθώς και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων είναι η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον βιαστή της Μυρτούς…

«Εξάντλησε την κτηνωδία του», αποφάνθηκε ο εισαγγελέας για τον βιαστή της Μυρτούς. Στην απολογία του ο Αχμέτ Βακάς ζήτησε «συγγνώμη» και παραδέχτηκε το βιασμό της Μυρτούς

«Όταν και εάν βγει από τη φυλακή, να απελαθεί ισόβια από τη χώρα μας» πρότεινε επίσης ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στο τέρας της Πάρου.

Ο ίδιος, στην αγόρευσή του, χαρακτήρισε «θρίλερ» το συμβάν. «Εξάντλησε την κτηνωδία του» είπε συγκεκριμένα και, όπως υποστήριξε: «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει… Η μάνα ήταν συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της. Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω απο το σπίτι της. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτο οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογένεια της Μυρτούς».

Η απολογία και η «συγγνώμη» του Πακιστανού

Πριν από τη συγκλονιστική αυτή περιγραφή, που έκανε τους πάντες στο δικαστήριο να ανατριχιάσουν, ο Πακιστανός είχε το θράσος να ζητήσει συγγνώμη. Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν σήμερα στο δικαστήριο

Διαβάστε τι είπε στην απολογία του:

– Ζητάω χίλιες φορές συγγνώμη από τη Μυρτώ, τη μαμά της και τον πατέρα της. Δεν ήξερα τι έκανα. Ρωτήστε για μένα στο Πακιστάν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

– Σχετικά με την ηλικία μου, μάλλον εκανα λάθος την πρώτη φορά που με ρώτησαν. Γεννήθηκα στις 27 Απριλίου του 1994. Ένα χρόνο πριν το συμβάν ήρθα στην Ελλάδα. Δούλευα περιστασιακά ως βοηθός οικοδόμου, και μετά πήγα στην Παρο και δούλευα στον κήπο του ξενοδοχείου. Καθάριζα και μάζευα τα σκουπίδια. Τον πρώτο καιρό έπαιρνα 400 ευρώ το μήνα και δούλευα σχεδόν όλες τις μέρες. Την επόμενη σεζόν πληρωνόμουν 450 ευρω το μήνα.

Ο Πακιστανός δέχτηκε πληθώρα ερωτήσεων από τον πρόεδρο

Πρόεδρος: Πότε την είδες πρώτη φορά;

Πακιστανός: Περνούσα το δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλεψω το κινητό και μετα σκέφτηκα να τη βιάσω.

Πρόεδρος: Πώς της πήρες το κινητό;

Πακιστανός: Έκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιάστηκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της.

Πρόεδρος: Την είχες χτυπήσει προηγουμένως;

Πακιστανός: Όχι

Πρόεδρος: Αντιστάθηκε στο βιασμό;

Πακιστανος: Δεν ήθελε, με το ζόρι τη βίασα.

Πρόεδρος: Της έκλεισες το στόμα; Της έπιασες τα χέρια;

Πακιστανος: Με το ένα χέρι την κρατούσα από το λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγγνώμη.

Πρόεδρος: Είχε τις αισθήσεις της;

Πακιστανός: Φώναξε δυο-τρεις φορές

Πρόεδρος: Γιατί σταμάτησε να φωνάζει;

Πακιστανός: Δεν ξέρω. Μετά τελείωσα και πήγα να φύγω, αλλα με έπιασε με το χέρι της.

Πρόεδρος: Όταν ο ίδιος αυνανιζοσουν, η Μυρτώ τι έκανε;

Πακιστανός: Φώναξε δυο-τρεις φορές. Έκανα ό,τι μου ερχόταν. Δεν δούλευε το κεφάλι μου.

Πρόεδρος: Πότε πήρες το κινητό;

Πακιστανός: Αφου της πέταξα την πέτρα. Όταν έπεσε το κινητό και πέσαμε και εμείς τοτε σκέφτηκα να κάνω το άλλο…

Πρόεδρος: Τι σκεφτηκες να κάνεις μετά;

Πακιστανός: Ήμουν φοβισμένος και όταν άκουσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, έτρεξα να κρυφτω. Πήγα στο ξενοδοχείο, είχα πάνω μου το κινητό, μετά το πέταξα στον κάδο, επειδή φοβήθηκα, άλλαξα ρούχα και πήγα να ποτίσω στον κήπο, τα ρούχα τα έπλυνα δύο μέρες μετά, μαζί με τα υπόλοιπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην αρχική του κατάθεση, είχε παραδεχτεί στους αστυνομικούς ότι τα χέρια του και τα ρούχα του ήταν λερωμένα. Ξέπλυνε τα χέρια του στη θάλασσα και μετά πήγε στο ξενοδοχείο και άλλαξε ένδυση, κρύβοντας τα ματωμένα του ρούχα. Κατά την απολογία του, αρνήθηκε τα παραπάνω.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε;

Πακιστανός: Το βράδυ δεν κοιμήθηκα, ούτε έφαγα. Σκεφτόμουν ότι, αν έρθει η αστυνομία, θα ομολογήσω. Δυο μέρες μετά θα έφευγαν δύο φίλοι μου για την Αθήνα, με προορισμό το Πακιστάν. Θα πήγαινα και εγώ και κει θα προσευχόμουν στο Θεό, για να με συγχωρέσει.

Πρόεδρος: Γιατί έσπασες την κάρτα sim από το κινητό της Μυρτούς;

Πακιστανός: Δεν την έσπασα. Την άφησα στο τραπέζι στο δωμάτιο-υπόγειο, όπου έμενα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, κατά την αρχική του κατάθεση, είχε δηλώσει ότι έσπασε την κάρτα του κινητού, για να μην εντοπιστεί η συσκευή.

Περισσότερα:protothema.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com