ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

Όταν κάποιος θέλει να πείσει τους εφήβους να μην καπνίζουν, πρέπει να σκέφτεται βραχυπρόθεσμα. Ενώ οι περισσότεροι έφηβοι κατανοούν τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα, πολλές φορές δεν πιστεύουν ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του καπνίσματος θα αγγίξουν τους ίδιους…

Έτσι στην Αμερική ξεκινά η προβολή αντικαπνιστικών διαφημίσεων που εστιάζουν στο πώς το κάπνισμα επηρεάζει την εμφάνιση των εφήβων, και κυρίως πώς καταστρέφει  την επιδερμίδας και τα δόντια τους.

Μια γραφική τηλεοπτική διαφήμιση δείχνει έναν έφηβο να αγοράζει ένα πακέτο τσιγάρα σε ένα ψιλικατζίδικο και κυριολεκτικά να βγάζει με την πένσα  ένα δόντι του για να πληρώσει γι ‘αυτό.

“Τί κοστίζει ένα πακέτο τσιγάρα;  Τα δόντια σας,” λέει ο αφηγητής. “Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες των ούλων που κάνει πιο πιθανό το να χάσεις τα δόντια σου .”

Άλλες διαφημίσεις μιλούν για την αυξανόμενη επιθυμία των εφήβων για ανεξαρτησία από τη μία, και την πλήρη εξάρτηση και υποταγή τους στο κάπνισμα από την άλλη.

Η διαφημιστική εκστρατεία που θα κοστίσει  $ 115 εκατομμύρια απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, και εθίζονται στα τσιγάρα για διάφορους λόγους.

Οι διαφημίσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις 11 Φεβρουαρίου σε 200 αγορές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, σε περιοδικά που απευθύνονται σε εφήβους, σε πινακίδες και online. Θα διαρκέσουν για τουλάχιστον ένα χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ