ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ποθενεσχεςΣε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της, η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος» συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα πόθεν έσχες εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, σε μια δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα.

Από το 2010, οπότε και ψηφίστηκε σχετικός νόμος, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη των οικονομικών επιτροπών των δήμων και των επιτροπών ποιότητας ζωής, υποχρεούνται να αναρτούν στους ιστοτόπους των δήμων τους τα πόθεν έσχες τους.

Αυτό που ουσιαστικά κάνει τώρα η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος» είναι να ενισχύσει την πρόσβαση του πολίτη στην πληροφορία αυτή, συλλέγοντας και παρουσιάζοντάς όλα μαζί τα πόθεν έσχες των δημάρχων και των αντιδημάρχων, των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας.

Η ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να μεταφερθείτε πατώντας ΕΔΩ θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014). Σημειώνεται, πάντως, ότι προς το παρόν δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα πόθεν έσχες προφανώς γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

iefimerida.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com