ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ 8 ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΒΟΥΛΗΤην διακοπή των εργασιών της Βουλής ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ο προεδρεύων του σώματος, Γιάννης Δραγασάκης, λόγω της απουσίας όλων των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι είχαν κληθεί να απαντήσουν σε ισάριθμες επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών…

Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.

Κλείνοντας δε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε: «Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, κύκλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τόνισαν ότι οι τέσσερις εκ των υπουργών που απουσίαζαν ήταν «απολύτως δικαιολογημένοι», καθώς «ήταν γνωστό ότι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Αθανάσιος Τσαυτάρης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο πρώτος συμμετέχει στις εργασίες του Eurogroup και ο δεύτερος στο Συμβούλιο Υπουργών, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περιοδεύει μαζί με ειδικό κλιμάκιο στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ενώ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε έγκαιρα ενημερώσει τον ερωτώντα βουλευτή, πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι της ΝΔ.

Παράλληλα, άφησαν αιχμές για την αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη που σχολιάζοντας την απουσία των υπουργών αναρωτήθηκε πού είναι η κυβέρνηση.

«Φαντάζομαι ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής θα ήταν ενήμερος για την απουσία των υπουργών. Καλό θα ήταν όλες τις φορές οι αντιπρόεδροι να μιλάνε ως αντιπρόεδροι και όχι ως κομματικά στελέχη», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή της ΚΟ της ΝΔ.

Να σημειωθεί πάντως ότι το φαινόμενο των απουσιών υπουργών έχει παρουσιαστεί πολλές φορές και το προηγούμενο διάστημα και είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο των βουλευτών όσο και του προεδρείου της Βουλής.

Σε παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην απαξιώνουν τη Βουλή και να απαντούν στους βουλευτές κι αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τους αντικαθιστούν οι υφυπουργοί τους.

«Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι αυτό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός την προηγούμενη φορά που επαναλήφθηκε κάτι τέτοιο, όταν απαντήθηκε μόνο μια από τις εννιά ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές – παρών ήταν μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ