ΓΙΑΤΙ O ΚΕΡΣΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΓΙΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΙΣΙΟΣ;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ο κέρσορας κλίνει ελαφρώς προς τα αριστερά; Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι ‘αυτό. Ο προγραμματιστής λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, Bart Gijssens, αποκάλυψε την ακόλουθη εξήγηση για την προέλευσή του κέρσορα…

Αυτός λοιπόν είναι το ιστορικός λόγος:

Το ποντίκι, και ως εκ τούτου και ο κέρσορας του ποντικιού, εφευρέθηκε από τον Douglas Englebart, και ήταν αρχικά ένα βέλος που έδειχνε ευθεία επάνω.

Όταν έγινε το μηχάνημα XEROX PARC, ο κέρσορας έγινε κεκλιμένο βέλος. Διαπιστώθηκε ότι, δεδομένης της χαμηλής ανάλυσης των οθονών σε εκείνες τις ημέρες, μια γραμμή σε γωνία 45 μοιρών –σε αντίθεση με μια ευθεία γραμμή- ήταν πιο εύκολο να τη δει κάποιος.

Και όπως επισημαίνει ο Gijssens, αφού ο Englebart δημιούργησε τον κέρσορα με την αριστερή του κλίση, ο Steve Jobs –στη συνέχεια- τον δανείστηκε για το λογισμικό του, και ακολούθησε ο Bill Gates.

Σε αυτό το σημείο, έχουμε όλοι τόσο πολύ εξοικειωθεί με την κλίση του (και την εξαιρετική λειτουργικότητά του!) που οτιδήποτε άλλο θα φαινόταν πολύ παράξενο. Εκτός αυτού, γιατί να τα «βάλει» κάποιος με την τελειότητα;

gizmodo.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ