ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΟΙ ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

χαλαζιΑναστάτωση προκάλεσαν στους αχλαδοπαραγωγούς των Πλατανουλίων και των Δένδρων οι χαμηλές αποζημιώσεις που τους κατέβαλε ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκάλεσε η καλοκαιρινή χαλαζόπτωση στις καλλιέργειές τους.

Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για καταφανέστατη αδικία και για αλαλούμ στις εκτιμήσεις που οδήγησαν σε καταστροφικές για τους ίδιους αποζημιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργειών η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική, οι εκτιμήσεις εμφανίζουν πολύ μικρό ποσοστό ζημιάς, το οποίο σε συνάρτηση με τη χαμηλή τιμή αποζημίωσης ανά κιλό δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο αφού τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους είναι ψίχουλα.

Σήμερα το πρωί αγρότες, συνοδευόμενοι από το δήμαρχο και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου, επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την καταφανέστατη αδικία, υποστηρίζοντας ότι οι χαμηλές αποζημιώσεις δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο για τη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Μάλιστα εξαιτίας του μεγέθους του προβλήματος αντιπροσωπεία τους θα επισκεφθεί τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για να ζητήσει άμεση διόρθωση των εκτιμήσεων και κατ’ επέκταση αύξηση των αποζημιώσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ