ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΟ CO2, ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑ!!!

Αν η ανθρωπότητα θέλει να αποτρέψει την επικίνδυνη αλλαγή του κλίματος, θα πρέπει να ξεφορτωθεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Αλλά το CO2 μπορεί να γίνει χρήσιμο αν το χρησιμοποιήσουμε σαν πρώτη ύλη για την κατασκευή προϊόντων, όπως πλαστικά μπουκάλια, σούπερ κόλλα και λιπάσματα…

Η εταιρεία Liquid Light, από το New Jersey, παρουσίασε τον πρωτότυπο μετατροπέα CO2, στο ARPA-E Energy Innovation Summit στην Washington DC, την περασμένη εβδομάδα. Το χημικό εργοστάσιο θα μπορούσε να μετατρέψει το CO2 σε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους προϊόντων σε ένα χρόνο, λέει ο συν-ιδρυτής Kyle Teamey.

Το πρώτο προϊόν της Liquid Light θα είναι η αιθυλενογλυκόλη, η πρώτη ύλη για την κατασκευή ινών πολυεστέρα, πλαστικών μπουκαλιών και αντιψυκτικών. Ο Teamey εκτιμά ότι θα μπορούν να παγιδεύουν 31 εκατ. τόνους CO2 ετησίως εάν η επιχείρηση αναλάμβανε όλη την παγκόσμια παραγωγή. Η εταιρεία διαθέτει διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για να κάνουν τα πάντα, από σούπερ κόλλα μέχρι Plexiglas.

Οι 31 εκατομμύρια τόνοι CO2 που θα χρησιμοποιούνται ετησίως από την εταιρεία, είναι μόνο ένα κλάσμα της παγκόσμιας παραγωγής. Αλλά αν η αιθυλενογλυκόλη αποδειχθεί επιτυχής, θα βρεθούν και νέες αγορές για το CO2 , και η ανθρωπότητα μπορεί μια μέρα να καταφέρει να χειρίζεται τις εκπομπές CO2 με έναν εντελώς νέο τρόπο.

NewScientist

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ