FRIGHT NIGHTS: ΤΟ 1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ!

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ που έλειπε από τη χώρα μας, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμουHorrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’, έρχεται να δώσει στις …νύχτες τρόμου της εποχής μας μια διασκεδαστική και απολαυστική διάσταση…

Και επειδή ο τρόμος έχει φίλους σε ολόκληρη τη χώρα, το πρόγραμμα του Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ θα μεταφερθεί αυτούσιο στη Θεσσαλονίκη, μετά τις προβολές στην Αθήνα!

Στόχος του Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ είναι να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη. Γι’αυτό το λόγο δόθηκε μεγάλη σημασία στην τεχνική επεξεργασία των προβολών για την πραγματοποίηση ενός αρτιότατου τεχνικά φεστιβάλ, με την καλύτερη εικόνα και ήχο που υπήρξε σε αντίστοιχο event στη χώρα μας.

Χάρη στη τεχνογνωσία της εταιρείας διανομής FilmBoy Pictures και της διασυνδέσεις στο εξωτερικό, το επίπεδο των ταινιών είναι υψηλότατο και το πρόγραμμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη.

Σε πείσμα εκείνων που θεωρούν ότι η ελληνική παραγωγή βρίσκεται σε νηπιακό επίπεδο, το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ έχει στο πρόγραμμά του 9 ελληνικές παραγωγές (7 μικρού μήκους και 2 μεγάλου), στις οποίες θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τις παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή.

Πέρα από τους Ελληνες δημιουργούς που θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους, στο Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ θα βρίσκονται και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι, όπως ο J. L. Jean-Francois Guay με τον Moreno Boriani, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής αντίστοιχα της μαύρης κωμωδίας τρόμου Μόνος …Σχεδόν (Alone on Board), και ο Johan Florez, σκηνοθέτης της ταινίας μικρού μήκους ‘28′.

– Η κριτική  επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους του χώρου, όπως ο Δημήτρης Κολιοδήμος, ο Άκης Καπράνος και ο Νίκος Κουλαυτάκης, οι οποίοι μαζί με τους Κώστα Κίτσιο και Κώστα Τσώκο θα απονείμουν τα βραβεία

Το πρόγραμμα αποτελείται εξ ολοκλήρου από καινούργιες παραγωγές, όλες φυσικά σε πρώτη Ελληνική προβολή.

– Grand opening του φεστιβάλ και σίγουρα highlight της χρονιάς είναι η ταινία ALL CHEERLEADERS DIE των Lucky McKee και Chris Sivertson, το εναρκτήριο φιλμ του φεστιβάλ του Toronto, ένα από τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στο κόσμο! Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες της Αμερικής τον Μάιο και αναμένεται να είναι box office χιτ.

– Στο κλείσιμο του φεστιβάλ έχουμε την avant premiere της νέας ελληνικής ταινίας Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ, του Αλέξανδρου Λεονταρίτη, με τους Γρηγόρη Τερζάκη, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Γιώργο Γιαννόπουλο και Ελένη Φιλίνη.
Στη πρεμιέρα θα παρευρίσκεται όλο το cast και οι συντελεστές της ταινίας.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα υπάρχουν 4 Ευρωπαϊκές Πρεμιέρες σημαντικών ταινιών, οι οποίες θα παρελάσουν από πολλά γνωστά φεστιβάλ τη χρονιά που διανύουμε μετά το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’, και πολύ πριν βγουν στις αίθουσες.

Ιnfo

Το φεστιβάλ ξεκίνησε σήμερα -Πέμπτη 13 Μαρτίου- και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57, Αθήνα).

Οι προβολές είναι 3 καθημερινά (6, 8 και 10.30, εκτός από τη πρώτη μέρα της μεγάλης πρεμιέρας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30) και σε κάθε μία θα προβάλλεται μία μικρού μήκους ταινία πριν το κύριο φιλμ.

Τα εισιτήρια είναι τα χαμηλότερα για τέτοιου είδους event:
Απλό 6 €, ημερήσιο 10€

athensmagazine.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ